2024 27 balandžio

„Klaipeda City“ – didžiulė futbolininkų, draugų, sirgalių bendruomenė

Klaipėdos futbolo mėgėjų klubas „Klaipeda City“, skaičiuojantis 13-uosius – velnio tūzino – metus, gali pasigirti ilgu pergalių sąrašu, kurį futbolininkai žada ir toliau pildyti.

Pirmuosius akmenis į klubo pamatus 2008-aisiais padėjo du draugai – Aleksejus Ivanickis ir Jevgenijus Terešonokas. Sužinoję, kad Klaipėdoje prasidės naujos – Sekmadienio futbolo lygos (SFL) – varžybos, jie ryžosi suburti komandą, kuri dalyvautų pirmajame SFL sezone. Kaip tarė, taip ir padarė.

Vėliau, rankoves atsiraitojęs, tvarkyti vadybos reikalus ir kautis aikštėje, į klubą atėjo Virginijus Lapinskas. Netrukus pirmuoju klubo vadovu tapo Gytis Mincevičius.

„Klaipeda City“ komanda gimė jaunų ir energingų draugų, kurių didžiausia aistra buvo futbolas, rate ir ne tik gyvuoja, bet ir klesti“, – džiaugėsi V. Lapinskas, pietinėje Klaipėdos dalyje gimusia ir užaugusia komanda.

Klubo pavadinimo idėja gimė iš įkurtos tais pačiais metais garso įrašų studijos „Klaipeda City Sounds“.

„Kadangi muzikinė veikla – tai kūrybinis procesas, klubo spalva buvo pasirinkta oranžinė, simbolizuojanti aktyvumą, energija, bei kūrybinį įkvėpimą“, – vieną versiją, kodėl komanda nuolat žaidžia oranžinės spalvos marškinėliais, pateikė V. Lapinskas.

Kita versija, kurią atskleidė dabartinis klubo vadovas Sergejus Jakovlevas, yra ta, kad daugelis „Klaipeda City“ žaidėjų simpatizavo Nyderlandų rinktinei. O ji rungtyniauja būtent tokios spalvos apranga.

Laikui bėgant iškilo klausimas dėl komandos ateities, nes reikėjo šviežio kraujo (jaunesnių, pergalių išalkusių žaidėjų), naujų vystymosi idėjų, ambicingo ir iniciatyvaus lyderio.

Kartų kaitos neišvengia nė viena ekipa, to neišvengė ir „Klaipeda City“.

2013-aisiais į klubą atėjo Sergejus ir Dmitrijus Jakovlevai. Jie vadovavo įkurtai „Klaipeda City“ B komandai. Kai buvusieji klubo vadovai iškėlė rankas, rodydami, kad traukiasi nuo ekipos vairo, prie šturvalo stojo S. ir D. Jakovlevai. Broliai jau septintus metus randa laiko ir energijos vadovauti abiems „sičiams“.

Būtent šiems broliams griežtai paėmus į rankas klubo vadžias, ant „Klaipeda City“ trofėjų lentynos pradėjo atsirasti pirmosios taurės, medaliai.

2008-2012 m. „Klaipeda City“ žaidė SFL pirmenybėse, kuriose nepavyko įsigrūsti į prizininkų trejetą.

Nuo 2012 m. komanda kaunasi Klaipėdos miesto ir rajono salės bei 8×8 futbolo čempionatuose.

2013-aisiais sužvilgo pirmieji – sidabro – medaliai, iškovoti Klaipėdos 2-osios lygos salės futbolo čempionate.

2017 m. klubas ryžosi išmėginti jėgas didžiajame futbole ir priėmė iššūkį žaisti Lietuvos 3-iosios lygos Klaipėdos regiono čempionate. Tiesa, didysis (11×11) futbolas „Klaipeda city“ komandai nėra nemielas, jie dažnai dalyvauja ir Aleksandro Fokino taurės turnyre.

Anot S. ir D. Jakovlevų, „Klaipeda City“ atstovauja Klaipėdos kraštui įvairiuose tarptautiniuose turnyruose („Visaginas Cup“, „Strong International Cup Riga“, „EFBLU European Corporate Football Cup“), taip pat šalies varžybose – 2018 m. Lietuvos futbolo mėgėjų lygos „Hummel“ čempionate, kituose turnyruose.

Pernai rudenį klubas išreiškė norą dalyvauti 2020-2021 m. Lietuvos A lygos salės futbolo čempionate, tačiau kvalifikacinėse varžybose nepavyko įveikti konkurentų.

Kaip teigia vadovai, „Klaipeda City“ komanda yra didelė bendruomenė, kurią sudaro dvi komandos, didelis būrys sirgalių bei draugų.

„Sunku ir net neįmanoma suskaičiuoti, kiek per tuos metus futbolininkų vilkėjo oranžinius marškinėlius“, – šypsojosi D. Jakovlevas.

O naujuosiuose – 2021-uosiuose metuose „Klaipeda City“ nariams nereikėjo ilgai laukti pirmosios pergalės. O ji buvo pasiekta ne futbolo fronte. Klubo kalėdinis ir naujametis sveikinimas buvo pripažintas gražiausiu pirmą kartą „Klaipėdos sporto“ viešosios įstaigos ir to paties pavadinimo internetinio puslapio surengtame konkurse. Ji iš kitų sporto įstaigų, komandų, klubų, organizacijų atvirukų, išrinko gausiai balsavę klaipėdiečiai ir žmonės iš kitų Lietuvos regionų.

„Sveikinimą sukūrė Nedas Rupšys, Socialinių mokslų kolegijos studentas, mūsų varžovų – SMK komandos žaidėjas, – atvėrė paslaptį S. Jakovlevas. – Jam buvau pateikęs savo minčių, o Nedas padarė, kaip jam atrodė geriau. Jo variantas mus tenkino.“

Broliai S. ir D. Jakovlevai bei visi klubo futbolininkai džiaugiasi puikiais rėmėjais, kurie ir pamaitina, ir aprengia. Tai – picerija „Hot Pizza“, bendrovės „Vad Electrical LTD“ ir „Thyssenkrupp Infrastructure“.

Sausio 21-ąją, ketvirtadienį, „Klaipeda City“ turės dar vieną galimybę papildyti pergalių sąrašą. Uostamiesčio futbolo mėgėjai Lietuvos salės futbolo taurės turnyro antrajame etape kausis su salės futbolo A lygoje žaidžiančia Akmenės rajono „Akmene“. „Klaipeda City“ penketukui šis riešutas yra perkandamas, tačiau ir varžovai trina rankas, gavę šiame etape jokioje Lietuvos lygoje nežaidžiančius oponentus. Tad ketvirtadienį susirems dvi, savo jėgomis, pasitikinčios komandos. Klaipėdiečiai šįkart gins ne tik klubo, bet ir miesto garbę.

Futbolo klubo „Klaipeda City“ sportiniai pasiekimai

2012-2013 m. Klaipėdos 2-os lygos salės futbolo čempionate užimta 2-a vieta.

2014-2015 m. Klaipėdos 2-os lygos salės futbolo čempionato nugalėtojai.

2014-2015 m. Klaipėdos 3-ios lygos salės futbolo čempionate užimta 3-ia vieta.

2016-2017 m. Klaipėdos 2-os lygos salės futbolo čempionate užimta 3-ia vieta.

2016-2017 m. Klaipėdos rajono 2-os lygos salės futbolo čempionato nugalėtojai.

2017 m. Klaipėdos salės futbolo taurės turnyro finalininkai, užimta 2-a vieta.

2017 m. A. Fokino futbolo taurės turnyro finalininkai, užimta 2-a vieta.

2017 m. Klaipėdos 1-os lygos 8×8 futbolo čempionato nugalėtojai.

2017 m. Klaipėdos rajono 8×8 futbolo čempionate užimta 2-a vieta.

2017-2018 m. Klaipėdos 2-os lygos salės futbolo čempionato nugalėtojai.

2018 m. Klaipėdos 8×8 futbolo čempionato prizininkai, užimta 3-ia vieta.

2018 m. Klaipėdos rajono 8×8 futbolo čempionato prizininkai, užimta 3-ia vieta.

2018-2019 m. Klaipėdos 2-os lygos salės futbolo čempionato nugalėtojai.

2018-2019 m. Klaipėdos 1-os lygos salės futbolo čempionate užimta 2-a vieta.

2019 m. A. Fokino futbolo taurės turnyro finalininkai, užimta 2-a vieta.

2019 m. Rygos (Latvija) tarptautinio turnyro „Strong International Cup Winter 2019“ „Premier“ lygoje užimta 3-ia vieta.

2019 m. Rygos (Latvija) tarptautinio turnyro „Strong International Cup Summer 2019“ „Premier“ lygoje užimta 2-a vieta.

2019-2020 m. Klaipėdos rajono 2-os lygos salės futbolo čempionate užimta 2-a vieta.

2019-2020 m. Klaipėdos rajono 1-os lygos salės futbolo čempionato nugalėtojai.

2020 m. Klaipėdos rajono salės futbolo taurės turnyro nugalėtojai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *