2024 29 balandžio

„Viesulo–Dragūno“ rankininkai – tarp 1-osios lygos lyderių

Po ilgos pertraukos Klaipėda turi jaunimo rankinio komandą, rungtyniaujančią Lietuvos 1-osios lygos čempionate.

„Viesulo“ sporto centro 16–17-mečiai auklėtiniai, kartu su keletą „Dragūno“ komandos žaidėjų, demonstruoja puikų žaidimą. Nė vienerių rungtynių šį sezoną nepralaimėję klaipėdiečiai kartu su Vilniaus „Amber“ komanda pirmauja lygoje.

Uostamiesčio septynetukui reguliariajame čempionate liko sužaisti vos keletą rungtynių. Šį savaitgalį, šeštadienį Klaipėdoje „Viesulas–Dragūnas“ priims kitą dar pralaimėjimų nepatyrusią stiprią komandą – Vilniaus „Amber“. Šioms ekipoms tai bus pirmoji akistata.

„Vilniečiai – stiprūs varžovai, „Amber“ – pajėgi komanda, vieni iš čempionato lyderių. Jei šeštadienį laimėsime, reguliariajame čempionate jau būsime užsitikrinę bent antrąją vietą“, – teigė vienas Klaipėdos komandos trenerių Gintaras Cibulskis.

Anot dar „Dragūne“ žaidžiančio G. Cibulskio, pradedant sezoną buvo mažesni lūkesčius, norėta išbandyti jaunimą. O rezultatai maloniai nustebino.

„Šaunuoliai vaikinai, labai stengiasi, vis geriau žaidžia, o kai kurie „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai viena koja jau yra ir pagrindinėje „Dragūno“ komandoje. Tomas Drakšas, Edvinas Aidukonis, Orestas Biknius net yra sužaidę oficialias rungtynes rankinio lygos čempionate“, – džiaugėsi G. Cibulskis.

Komandos dauguma, „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai, atstovauja Klaipėdai ir Lietuvos 17-mečių čempionate. Jie rudenį tik per plauką netapo savo amžiaus grupės čempionais – finale nusileido Vilniaus „Tauro“ sporto mokyklos bendraamžiams.

Trenerė Auksuolė Stropienė teigė, kad nuo sezono pradžios jaunimas stipriai ūgtelėjo, galima daugiau jais pasitikėti, matosi sunkaus darbo vaisiai – žaidimas tampa stabilesnis, techniškesnis.

 „Jaunimas 1-ojoje lygoje gali daugiau pažaisti. Tai yra labai gerai, kai jie varžosi ne tik su vienmečiais, o gali pasigrumti ir su vyrais. Tikimės, kad galėsime išlaikyti žaidimo lygį, o „Viesulo“ auklėtiniai ateityje papildys „Dragūno“ komandą“, – pastebėjo specialistė.

G. Cibulskis ir A. Stropienė teigė, kad debiutinis komandos sezonas yra neįprastas dėl karantino suvaržymų – keitėsi tvarkaraštis, rungtynių datos, viena komanda dėl pandeminės situacijos nulemtų aplinkybių net pasitraukė iš čempionato.

 „Karantinas paveikė čempionato sistemą, tenka žaisti ne tik savaitgaliais, kaip buvo planuota, bet ir darbo dienomis vakarais, šventinėmis dienomis, pavyzdžiui, vasario 16 d. žaidėme rungtynes namuose, o kovo 11 d., vykome žaisti su Šalčininkų „Sokol“, – čempionato niuansais dalijosi ekipos strategai.

Treneriai tikisi, kad pavyks patekti į finalo ketvertą ir iškovoti bent jau medalius, o gal ir titulą.

„Turime minčių keturių geriausių komandų turnyrą organizuoti Klaipėdoje. Tai būtų pirmoji tokia rankinio šventė uostamiestyje. Žinoma, tokiu atveju reikėtų ir „Viesulo“ sporto centro pagalbos, nes vieniems tai suorganizuoti būtų nelengva. Taip pat jau dabar esame apsisprendę, kad jei tik bus galimybės, ir kitą sezoną sieksime atstovauti Klaipėdai 1-ojoje lygoje. Galbūt į komandą priimsime ir jaunesnių žaidėjų, nes turime daug gabių ir talentingų rankininkų. Norisi, kad jie nesustotų, tobulėtų ir didintų savo meistriškumą“, – teigė G. Cibulskis ir A. Stropienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *