2024 29 balandžio

Klaipėda turės geriausią futbolo veją Lietuvoje, gal net Europoje?

Jau šiais metais Klaipėdos stadione bus tokia veja, ant kurios, kai sužinos, norės žaisti Turino „Juventus“, Liverpulio „Liverpool“, Barselonos „Barcelona“ ir kiti Europos futbolo grandai.

Mat uostamiesčio stadione pradėti darbai kurių, anot skirtingų informacijos šaltinių laukta dešimt ir net dvidešimt metų.

Iki savaitės pabaigos aikštėje bus įkasta drenažinė sistema, sugersianti vandenį.

„Juodžemio buvo vos keletas centimetrų, o po juo buvęs smėlis neleisdavo nutekėti vandeniui. Ir be to, jis degindavo žolę. Nenuostabu, kad stadiono buvo prasta, nes 3-4 centimetrų juodžemio akivaizdžiai per maža. Žolei nebuvo iš kur imti gyvasties“, – kokia situacija buvo iki šiol, pasakojo darbus vykdžiusios brigados vadovas.

Anot darbų vykdytojo, žarnos išvedžiotos kas 3-4 metrus, drenažo sistema bus sutvarkyta iki penktadienio. Kitą savaitę bus atvežta juodžemio ir bus vykdomi lyginimo bei naujos vejos sėjimo darbai.

„Pasėsime septynių komponentų žolę. Pasaulis tokios nėra matęs. Jau po 5-6 savaičių čia bus galima žaisti futbolą. Pasėsime tokią žolę, kuriai labai patiks būti trypiamai. Kuo daugiau ją trypsime, tuo geriau ji augs“, – tikino specialistas iš Pagėgių.

Anot vadovo, stadiono aikštė buvo nelygi. Pusė prie tribūnos iš kurios išeina žaidėjai buvo, palyginti su aikštės viduriu buvo 12 cm žemesnė, kita aikštės pusė, prie VIP sektoriaus, – 14 cm. Pats aikštės vidurys buvo savotiška 6 cm duobė. Todėl jame ir toje pusėje, kurioje įprastai būdavo „Atlanto“ fanai buvo žemiausios ir šlapiausios vietos.

„Dabar padarysime taip, kad aikštė bus lygi – it ledas, nebus jokių pakilimų, nuolydžių. Kai pradės funkcionuoti drenažo sistema, reikės nuolat laistyti veją. Laimė, stadionas turi gerus vandens artezinius gręžinius – bėdos nebus“, – teigė šnekusis vadovas.

Stadiono vadovas Romualdas Pargaliauskas šypsojosi dėl pagaliau prasidėjusių darbų.

„Kai atėjau dirbti į stadioną, prieš dvidešimt metų miesto vadovai tikino, kad nereikia nieko, tuoj statysime naują stadioną. Praėjo dvidešimt metų ir dar nežinia, kada sulauksime to stadiono. Todėl ėmėmės tvarkyti veją, nes dar kokį dešimtmetį tai tikrai ji tarnaus“, – sakė R. Pargaliauskas.

Klaipėdos bazių priežiūros centro vadovas Marius Junokas džiaugėsi, kad melioracijos darbai, laukti dešimt metų, sujudėjo.

Kokia darbų sąmata, vadovas negalėjo atsakyti, tačiau ji neturėtų viršyti 100 tūkst. eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *