2024 30 balandžio

Nemaloni staigmena: „Dragūnas“ nepateko į finalą

Šeštadienį Alytuje atsakomosiose Lietuvos vyrų rankinio čempionato pusfinalio rungtynėse Klaipėdos „Dragūnas“ antrą kartą vos vienu įvarčiu nusileido „Varsai–Stronglasui“ 26:27 ir nepateko į pirmenybių finalą.

„Sveikiname Alytaus komandą. Manau, kad dzūkai nusipelnė žaisti finale, nes vertinant tai, kaip mes žaidėme abejas rungtynes, nebuvome verti kautis dėl aukso. Turėjome visokių pasiteisinimų, kodėl, kas ir kaip buvo. Tačiau tai yra nulis, tai yra istorija. Tai yra sportininkai, kurie turi su tuo tvarkytis. Abejos rungtynės, pralaimėtos vienu įvarčiu, galėjo baigtis bet kaip. Šįkart pelnytai laimėjo patirtis. Varžovas sugebėjo mums primesti sau parankų žaidimą. Mes nesugebėjome nei greito, nei lengvo žaidimo žaisti. Du kartus antrame kėlinyje pirmavome keturiais įvarčiais, tačiau sugebėjome tokias rungtynes pralaimėti. Tai yra neatleistina. Visiškai kvailos klaidos, kai turėdami persvarą, puldami patys atidavėme kamuolį. Bet kuriuo variantu visiškai atsakomybę prisiimu sau, nes pralaimėti dvejas varžybas vienu įvarčiu reiškia, kad treneris kažką daro ne taip. Nežaidėme komandinio rankinio, nors mes, o ne alytiškiai, kontroliavome situaciją“, – po susitikimo niršo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Rungtynes geriau pradėjo alytiškiai – 4:2, tačiau pajūrio rankininkai pavijo ir aplenkė dzūkus – 6:5. Įpusėjus kėliniui klaipėdiečiai buvo priekyje 9:7. Po to, kai šeimininkai pirmavo 11:10, daugkartiniai čempionai energingai žaidė per paskutiniąsias minutes iki pertraukos ir po 30 min. buvo priekyje 14:12.

Uostamiesčio tvirtovės sargas Benediktas Pakalniškis pirmoje pusėje atrėmė visus tris varžovus mestus 7 m baudinius – du kartus pats atmušė, o Žygimantas Micevičius pataikė į skersinį.

Įvykiai po pertraukos priminė amerikietiškus kalnelius. Po to, kai „Dragūnas“ išsiveržė į priekį 18:14, šeimininkai sugebėjo išlyginti pasekmę – 18:18. Klaipėdiečiai dar kartą nutolo – 22:19.

Likus žaisti 5 min. švieslentėje švytėjo lygybė – 24:24, o likus 3 min. uostamiesčio ekipa turėjo vieno įvarčio pranašumą – 25:24.

Paskutinėmis minutėmis vėl sėkmingiau rungtyniavo dzūkai. Po to, kai Deividas Virbauskas išlygino rezultatą – 26:26, iki susitikimo pabaigos buvo likusi kone minutė. Šeimininkai sumaniai išnaudojo laiką. Negana to, likus 20 sek., pelnė pergalingą įvartį – 27:26.

„Dragūnas“ mažajame finale žais su Kauno „Granito–Kario“ ir Vilniaus „Šviesos“ poros pralaimėtoju. Po dvejų rungtynių yra lygus rezultatas – 1:1.

„Sezoną vis tiek vertinčiau gerai, mes laimėjome Lietuvos taurę, pirmą kartą klubo istorijoje iškovojome Baltijos rankinio lygos auksą. O šalies čempionato bronzos dar neturėjome, tai bus labai įdomu. Tik manau, kad bus labai sunku nuteikti žaidėjus kovoti dėl to medalio. Jeigu mes ir ten nesugebėsime, tai negalėsime nieko kito daugiau kaltinti. O šiaip laimėti viską čempionate yra be galo sunku“, – pastebėjo A. Juškėnas.

Rungtynių statistika

„Varsa–Stronglasas“ – „Dragūnas“ – 27:26 (12:14).

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 8, Benas Butkus – 6, Lukas Juškėnas – 5, Žanas Gabrielius Virbauskas – 3, Laurynas Simonavičius – 2, Mykolas Lapiniauskas, Danila Chlušakas – po 1.

„Varsos“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *