2024 19 balandžio

19-metis N.Mineikis fiksavo krūvą rekordų, o 38-erių T.Delininkaitis irgi šaudė taikliai

Ketvirtąją Nacionalinės krepšinio lygos čempionato savaitę buvo sužaistos penkerios rungtynės, o jose buvo užfiksuota sezono naudingumo balų rekordas, ilgai laukta debiutantų pergalė ir pirmosios kritusios vyriausiųjų trenerių galvos.

Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ puolėjas Nojus Mineikis (nuotr.), sužaidęs ne tik savo karjeros rungtynes, bet ir naudingiausią sezono mačą, pasiekė lygos rekordą. Klaipėdietis dvikovoje su Joniškio „Delikatesu“ per 38 min. pelnė 35 taškus (4 dvitaškiai iš 4, 7 tritaškiai iš 12, 6 baudos iš 6), atkovojo 10 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko 45 naudingumo balus.

19-metis krepšininkas užfiksavo asmeninius tiek rezultatyvumo, tiek ir naudingumo rekordus. Prieš tai jis daugiausiai buvo pelnęs 22 taškus ir įsirašęs 28 efektyvumo balus.

N.Mineikis su 45 naudingumo balais pasiekė ir lygos sezono rekordą. Prieš tai geriausias rezultatas priklausė Aurelijui Pukeliui, surinkusiam 43 balus.

Tačiau N.Mineikio traukiamas „Neptūnas-Akvaservis“ svečiuose per pratęsimą 84:97 nusileido Joniškio „Delikatesui“.

Molėtuose ryškiausia šviesa sužibo kitas klaipėdietis – dvigubai daugiau metų, nei N.Mineikis, turintis Tomas Delininkaitis.

Atstovaudamas Jonavos „CBet“ penketukui, susitikime su Molėtų „Ežerūnu-Atletu“, T.Delininkaitis sužaidė savo geriausias rungtynes sezone. 38-erių gynėjas per 26 min. pelnė 24 taškus (2 dvitaškiai iš 2, 5 tritaškiai iš 9, 5 baudos iš 6), perėmė net 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 28 naudingumo balus. 6 perimti kamuoliai – naujasis lygos sezono rekordas. „CBet“ išvykoje triumfavo 97:74.

Klaipėdiečio Ryčio Vaišvilos treniruojami „Telšiai“ penktadienį, po beveik dviejų savaičių pertraukos grįžo į treniruotes, o šeštadienį jau stojo į kovą su Šilalės „Lūšimi“. Telšiuose vykusiame susitikime šeimininkai triumfavo 88:70 ir iškovojo ketvirtąją pergalę.

Vilkaviškio „Perlas“ penktuoju bandymu pasiekė pirmąją pergalę. Pirmenybių debiutantai pirmąjį kartą pasiekė 100 taškų ribą, Mažeikiuose 104:97 pranokę „Erelius“.

Sezoną keturiais pralaimėjimais pradėjęs „Perlas“ atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Kęstučiu Juozaičiu, o jį pakeitė iki tol asistentu buvęs Karolis Abramavičius. Vos stojęs prie vairo, debiutavo pergale.

Taip pat permainų ėmėsi ir Molėtų „Ežerūnas-Atletas“, išsiskyręs su vyriausiuoju treneriu Rolandu Alijevu. Komandai dvikovoje su Jonavos „CBet“ vadovavo treneris Aidas Kuzminskas.

Be pergalių čempionate lieka trys komandos – „Ereliai“ (5 pralaimėjimai), Šilalės „Lūšis“ (5 pralaimėjimai) ir „Neptūnas-Akvaservis“ (3 pralaimėjimai).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *