2024 27 liepos

Veiklą sustabdė uostamiesčio dviračių komanda

„Klaipėdos“ dviračių komanda, kurios didžiąją dalį šiemet sudarė jaunimo (iki 23 metų) grupės dviratininkai, stabdo savo veiklą.

„Nuoširdžiai dėkojame Klaipėdos „Viesulo“ sporto centrui,  komandos rėmėjams ir  visiems, prisidėjusiems prie komandos gyvavimo. Kai užauginsime naują kartą, tada ir galėsime pasvarstyti apie komandos atkūrimą“, – teigė „Klaipėdos“ vadovas Vaclovas Šiugždinis.

Anot žinomo dviračių sporto specialisto, didžiausias „Klaipėdos“ komandos nuopelnas – svarus indėlis iškovojant kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes. Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) reitingo taškus Lietuvai, kurie buvo įskaityti olimpinės atrankos varžybose, pelnė keturi „Klaipėdos“ nariai – Venantas Lašinis, Rojus Adomaitis, Justas Beniušis ir Mantas Januškevičius.

„Klaipėdos“ komanda buvo įkurta baigiantis 2016 metams. Pirmąjį sezoną ekipą sudarė dešimt klaipėdiečių, o vėliau komandai atstovavo ne vien uostamiesčio dviratininkai. Ekipa garsino Klaipėdą ir Lietuvą varžybose Baltarusijoje, Belgijoje, Čekijoje, Estijoje, Kroatijoje, Latvijoje, Prancūzijoje, Slovakijoje, Suomijoje, Turkijoje ir Vengrijoje. Komandos nariai atstovavo šaliai pasaulio ir Europos čempionatuose.

Per keturis sezonus „Klaipėdos“ dviratininkai jaunių, jaunimo ir elito grupėse iškovojo net 25 šalies čempionatų medalius: 7 aukso, 10 sidabro ir 8 bronzos. Šiemet Lietuvos plento čempionato vyrų grupinėse lenktynėse „Klaipėdos“ atstovai užėmė pirmąsias aštuonias vietas.

„Šiuo metu situacija pasikeitė. Trys „Klaipėdos“ dviratininkai išvyksta į užsienį: V.Lašinis ir J.Beniušis – į Belgiją, o Denas Masiulis – į Prancūziją. Norint išlaikyti komandą, reikėtų ir kitokių Lietuvos dviračių sporto federacijos sprendimų“, – yra įsitikinęs V.Šiugždinis.

Šiemet 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) suma, kurią komanda sulaukė iš žmonių buvo didžiausia per visą klubo gyvavimo istoriją. 4400 eurų bus skirti jaunųjų Klaipėdos dviratininkų rengimui.

„Esame labai dėkingi visiems, skyrusiems paramą mūsų komandai, kuri, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, šiemet nustoja egzistuoti. Gauta parama bus skirta jaunųjų dviratininkų ugdymui“, – pabrėžė V.Šiugždinis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *