2024 27 liepos

„Neptūno“ krepšininkės sukilo prieš vyriausiąjį trenerį D. Ubartą

Klaipėdos „Neptūno“ moterų krepšinio komanda su Vilniaus „Kibirkšties–VKM” penketuku žaidė be vyriausiojo trenerio Daliaus Ubarto. Tai buvo antrosios Lietuvos čempionato rungtynės, kuriose nebuvo šio stratego.

„Klaipėdos sportas“ turėjo kelias versijas, kodėl stratego nėra prie atsarginių žaidėjų suolelio. Pagrindinė – galbūt užsikrėtė COVID-19, o klubas tyli, nes nenori viešinti šio fakto. Antroji versija – D. Ubartas išvyko į Kinijos valstybę, kurioje dirbo pastaraisiais metais, pasirašyti naują sutartį. Trečioji versija – silpniausia: klubas vėluoja mokėti algą, todėl treneris pasirinko protesto formą – nevadovauti komandai.

O, pasirodo, „Neptūno“ moterų komandoje įvyko maištas tikrąja prasme. Krepšininkės, beveik visos, atsisakė žaisti, kol vadovaus D. Ubartas. „Neptūno“ klubo sporto direktoriui Dainiui Vaiteliui teko skubiai spręsti susidariusią situaciją.

Jis D. Ubartui (beje, savo pirmajam treneriui) pasiūlė luktelėti, kol nurims žaidėjų emocijos ir tuomet žiūrėti, kokia būtų galima tolesnė šios revoliucijos eiga. O eigos variantai du: maištininkės apsiramina ir treneris grįžta arba patenkinamas maištininkių siekis ir treneris atleidžiamas. Apie sukilėlių krepšininkių atleidimą iš komandos nekalbama, jų ir taip Klaipėdoje nėra daug.

Laikinai „Neptūnui” vadovauja pernai jau buvusi prie vairo Daina Gabalytė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *