2024 27 liepos

„Talentų kartos“ stovykloje plušėjo penki klaipėdiečiai

Anykščiuose meistriškumą kėlė perspektyviausi Lietuvos jaunieji krepšininkai. Į antrąją 2020–2021 metų „Talentų kartos“ sezono stovyklą buvo išlydėtas penkių „desantininkų“ būrelis iš Klaipėdos.

Vadinamajame „burbule“ tarp 13 mergaičių plušėjo „knašiukės“ Karolina Drakšaitė, Justė Mockevičiūtė ir Gabija Kriaučiūnaitė (trenerė Diana Anužienė), tarp 14 berniukų buvo du pajūrio taikliarankiai – Artūras Butajevas (Vlado Knašiaus KM; treneris Vilius Stanišauskas) ir Kajus Mikalauskas (Klaipėdos KM; treneris Mindaugas Stašys).

Jaunieji 13-14-metų krepšininkai galėjo pasijusti it šalies nacionalinių rinktinių nariai, kurie irgi treniravosi bei gyveno „burbulo“ sąlygomis.

Visi projekto dalyviai (sportininkai, treneriai, personalas) prieš stovyklą turėjo pasidaryti COVID-19 testus.

Organizatoriai pasistengė, kad „Talentų kartos“ dalyviai turėtų kuo mažiau kontaktų.

Viešbutyje, kuriame gyveno talentai, kitų gyventojų nebuvo, maistas buvo tiekiamas į kambarius.

Drauge su Europos čempione Lina Brazdeikyte, treneriu iš Klaipėdos Martynu Stankovičiumi ir ilgamete šalies moterų rinktinės žaidėja, kretingiške Sandra Linkevičiene, mergaitės gludino  asmeninės gynybos pagrindus, perdavimų, metimų techniką.

 „Daug ką tobulinome, siekėme, kad mergaitės kuo daugiau bendrautų tarpusavyje. Jos labai stengėsi, tačiau dar reikia daug ką tobulinti“, – sakė ne kartą geriausia Lietuvos krepšininke pripažinta iš Kretingos kilusi S. Linkevičienė.

Berniukai, padedami trenerių M. Stankovičiaus, Laimono Kutros, Rolando Radvilos ir Tomo Urbelionio, mokėsi asmeninės gynybos, greito puolimo, įvairių dvižingsnio variantų ir perdavimų.

„Treniruotės buvo labai darbingos, labai gerai pasidarbavome. Matėsi, kad vaikinai išsiilgę krepšinio. Aišku, tokiame jauname amžiuje yra labai daug dalykų, kuriuos reikia tobulinti. Trenerių darbas – nukreipti juos teisinga linkme“, – pasidžiaugė klaipėdietis M. Stankovičius.

Iš viso „Talentų kartos“ sezono metu planuojama surengti penkias stovyklas.

Berniukų ir mergaičių rinktinių sezono gale laukia egzaminas – Baltijos krepšinio taurės 14-mečių turnyras. Dar kitą sezoną šių rinktinių lauks ir tarptautinės Ramūno Šiškausko taurės varžybos.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas, vykstantis jau šeštą kartą. Visi dalyviai gauna sportines aprangas, jiems atliekami išsamūs fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus visus metus.

Dominyko Kerevičiaus („Krepšinio namų”) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *