2024 27 liepos

R. Tėvelis – vėl geriausias treneris Lietuvoje

Antrus metus iš eilės klaipėdietis Ričardas Tėvelis išrinktas geriausiu Lietuvos orientavimosi sporto treneriu.

Toks titulas suteiktas ne šiaip sau – jo ugdoma naujoji orientacininkų karta kasmet vis solidžiau atrodo Lietuvos mąstu.

2020-ųjų sezonas dėl pandemijos buvo trumpesnis, o šiltuoju metu – labiau intensyvus. Nepaisant šių priežasčių R. Tėvelio auklėtiniai Lietuvos čempionatuose iškovojo net 74 medalius.

Toks įspūdingas skaičius susidarė dėl specialisto ugdytinių puikaus universalumo.

„O! Klaipėda“ nariai (tarp kurių yra ir palangiškių) pergales skynė ieškodami kontrolinius punktus bėgdami, važiuodami kalnų dviračiais arba šliuoždami slidėmis.

2020-aisiais visose disciplinose klaipėdiečiai pasirodo kaip niekada stiprūs.

R. Tėvelis, išgirdęs naujieną, kad vėl yra pripažintas Metų treneriu, prisipažino, kad nesitikėjo pakartotinos sėkmės.

„Tikrai didžiuojuosi savo auklėtiniais ir dirbsime aktyviai toliau, – pažadėjo neseniai 50-metį šventęs miškų brolis. – Jiems dar viskas prieš akis, o greitu metu reikės jau rengtis į Lietuvos jaunučių bei jaunių rinktines“.

Pasak Lietuvos orientavimosi sporto federacijos viceprezidento, „O! Klaipėda“ klubo vadovo Justino Liubinsko, metų rinkimai yra unikalus ir bendruomenę itin mobilizuojantis įvykis. Mat kandidatus gali siūlyti visi Lietuvos klubai, o balsuojant nėra jokios specialios komisijos – geriausiuosius išrenka tik orientacininkų bendruomenė. Visų klubų nariai, nesvarbu ar suaugęs, ar veteranas, ar dar tik pradėjęs sportuoti mokinukas, turi po vieną balsą.

„2017-aisiais rinkome tik metų sportininką, o vėliau nominacijų atsirasdavo vis daugiau ir šiemet be metų sportininko ir metų trenerio turėjome dar penkias nominacijas, – pasidžiaugė J. Liubinskas. – Man, klubo vadovui, itin džiugu, kad Klaipėda yra pakilime visos Lietuvos mastu ir antrus metus iš eilės R. Tėvelis nusipelnė šio titulo. Man, federacijos atstovui, norisi atkreipti dėmesį į tai, kad Lietuvoje yra didelė konkurencija, vadinasi, Lietuvos orientavimosi sportas turi gražias perspektyvas. Labai džiaugiuos ir antrąją vietą užėmusio jauno trenerio Kevino Olišauskio, dirbančio Telšiuose bei Šiauliuose, veikla. Jo pergalės dar bręsta. Na, o kol kas siunčiu sveikinimus ir tariu „Valio, Klaipėdai!“

Šie metai orientavimosi sportui buvo gana sėkmingi, pelnyti ne tik medaliai pasaulio jaunimo čempionate, bet ir gerai priimta stacionarių orientavimosi trasų programėlė „Omaps“. 2020-aisiais pradėta taikyti programėlė laimėjo metų sporto inovacijos rinkimus.

Ją galima išbandyti ir Klaipėdoje, orientuojantis Melnragės miške.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *