2024 27 liepos

Sutrumpintas greičio ruožas netapo lengvesniu

Klaipėdietis Laisvydas Kancius Dakaro ralio lenktynių šeštajame etape, kurio distancija buvo 618 km (iš jų 347 km – greičio ruožas) užėmė 11-ą vietą tarp 14-os dalyvių – 5 val. 50 min. 56 sek.

Nuo nugalėtojo prancūzo Alexandre Giroudo (4 val. 50 min. 24 sek.) jį skyrė 1 val. 32 sek.

Antras etapą baigė kone akimirką atsilikęs čilietis Giovanni Enrico – 4 val. 50 min. 58 sek. Trečias buvo argentinietis Nicolas Cavigliasso – 4 val. 52 min. 25 sek.

Įvertinę tai, kad daugelis dalyvių po itin sudėtingo praėjusios dienos etapo ir ilgo pervažiavimo turėjo mažai laiko poilsiui, organizatoriai 1 val. 30 min. pavėlino šeštojo greičio ruožo startą. Taip pat 100 kilometrų sutrumpino trasą, todėl vietoje planuotų 448 kilometrų dalyviai lenktynių režimu įveikė 347 kilometrus. Tai sukėlė nemažą chaosą, nes motociklininkams ir keturratininkams teko karpyti ir klijuoti kelio knygas pagal atnaujintą trasą.

Nors atrodė, kad sutrumpinta distancija bus lengvesnė, tačiau daugelis lenktynininkų po finišo tikino, kad septintoji diena buvo bene sunkiausia šių metų Dakaro ralyje.

Baigęs varžybas L. Kancius teigė, kad vidutinis greitis buvo mažas, jog jautė nugaros skausmus bei apgailestavo, kad praleido paskutinį prieš finišą kelio tašką.

„Realiai pati sunkiausia diena ši buvo, kažkoks košmaras. Gal kokius 150 km viskas buvo gerai, gana greitai važiavome, tačiau vėliau užšokau ant akmens, sulenkiau lankus, kurie užspaudė kuro pompą, kokias 5 min. teko stoti ir tvarkytis. Tada bandžiau vytis, nes buvau anksčiau pasivijęs, atrodo, tris keturračius. Gal 200-ajame kilometre dar turėjau vieną šuolį, kurio metu susitrenkiau nugarą, rankas ir nuo tada buvo nelabai smagu. Nevirtau, bet smarkiai susitrenkiau nugarą, skauda ir po to važiavau ramiai, – komentavo eigą etape klaipėdietis. – Ir kankina nežinomybė – prieš pat finišą rodo, kad „nepaėmiau“ vieno taško. Nelabai suprantu, kodėl, nes viskas buvo pagal kelio knygą, vienos vėžės ir rodo, kad „nepaimtas“ kelio taškas“.

Bendroje įskaitoje L. Kancius liko 11-oje vietoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *