2024 20 balandžio

Sutapimas: 10-ajame etape L.Kancius – 10-as

Dešimtajame Dakaro ralio etape laukė 342 km greičio ruožas, 241 km pervažiavimų – 241 km, iš viso – 583 km. Keturračių klasėje klaipėdietis Laisvydas Kancius finišą pasiekė per 5 val. 15 min. 39 sek.

Nuo lyderio – amerikiečio Pablo Coppeti lietuviškas Arabijos dykumų liūtas atsilikęs 56 min. 52 sek., užėmė 10-ąją vietą.

Po finišo klaipėdietis pasidžiaugė, kad trečiadienio trasa jau džiugino.

„Viskas gerai, nuotaikos geros, nepavargau, tik pasitaikė visokių menkniekių: padangą pradūriau, bako „ausys“ nukrito. Bus vargo mechanikams, – rankas trynė L. Kancius. – Negaliu patikėti, kad tai jau 10! Ketvirtadienį laukia vienas ilgiausių greičio ruožų. Gerai, kad organizatoriai, dėl liūčių paplautų kelių jį sutrumpino ir vietoj 511 km, dabar reikės įveikti „tik” 464. Kaip pagalvoji, bekele nuo Klaipėdos iki Vilniaus, ir tada dar atgal iki Ariogalos. Ir ne šiaip žvyrkeliuku, o akmenynais bei smėlynais, bet ir kopomis, kurių nestigs. Organizatoriai sako, kad ketvirtadienį lenktyniaujantys ekipažai turės smarkiai pasistengti norėdami neužleisti pozicijų ar pakilti aukščiau galutinėje rezultatų lentelėje. Lauks smėlio kopos, kurių dalyviai nematė jau kelias dienas, ir jos šiame greičio ruože tęsis daugiau nei šimtą kilometrų. Tai gali būti didelis veiksnys, lemsiantis galutines pozicijas kirtus finišo liniją. Na, man svarbu, kad technika atlaikytų, nes liko jau tiek nedaug.“

Bendroje įskaitoje klaipėdietis liko devintoje pozicijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *