2024 27 liepos

Bėgikas vokalu nustebino šou pasaulio atstovus

„Lietuvos balso“ projekto scenoje ryžosi pasirodyti klaipėdietis Artūras Janauskas. Daugkartinis šalies trumpų nuotolių bėgimo per barjerus čempionas, tai pateisino tuo, kad užmanė naujos veiklos, naujo spyrio, naujų emocijų.

„Kol dar metai leidžia, nusprendžiau pabandyti savo sėkmę šio projekto scenoje“, – žingsniu į LNK televizijos projektą džiaugėsi 33-ejų bėgikas.

Toks uostamiesčio sportininko, pastaruoju metu gyvenančio Vilniuje, apsisprendimas neturėtų stebinti, nes jaunystėje A. Janauskas baigė muzikos mokyklą.

Įdomus faktas ir tas, kad jo pirmasis treneris – žinomo atlikėjo Deivio tėvas – Edmundas Norvilas.

Ir nors įvairūs čempionatai sportininką užgrūdino, klaipėdietis neslėpė, kad pirmą kartą žengdamas į sceną jautėsi nedrąsiai.

„Turbūt sportas mane išmokė tvarkytis su jauduliu. Scenos ir varžybų jaudulys tikrai panašus. Kai reikia įveikti baimę, kalbuosi su ja. Po to ją pasodinu kažkur toli ir prašau, kad drąsa ir ryžtas nugalėtų baimę. Prieš startą būna, kad adrenalinas jau sukilęs, tai ir pasitrankau, ir padaužau raumenis, bet prieš ėjimą į sceną, manau, užteks tik pakvėpuoti“, – prieš pasirodymą aklosiose perklausose kalbėjo čempionas.

Repeticijose Artūro balsą išgirdęs projekto vedėjas Rolandas Mackevičius negalėjo nuslėpti nuostabos: „Dvidešimt metų vaikinas akivaizdžiai ne tuo gyvenime užsiminėjo“.

A. Janauskas Lietuvos nacionalinės lengvosios atletikos rinktinės nariu yra nuo 2010 metų.

Aštuonis kartus tapo šalies čempionu, daug kartų – prizininku.

2011–2014 m. dirbo Klaipėdos universiteto, 2013–2016 m. Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos dėstytoju.

2014–2017 m. buvo Klaipėdos „Fortūnos“ moterų krepšinio komandos ir Klaipėdos badmintono akademijos atletinio rengimo treneriu.

2017-aisiais dar dirbo Klaipėdos „Gintaro“ plaukimo sporto centro sveikatingumo ir sporto instruktoriumi. Tais pačiais metais išvyko į Vilnių, dirba sporto ir sveikatingumo klubo „Impuls“ asmeniniu treneriu ir Jolantos Verseckaitės privačios moterų sporto studijos treneriu.

Pastaraisiais metais A. Janauską sostinėje treniruoja Vilniuje gyvenanti Klaipėdos garsioji sprinterė Lina Grinčikaitė–Samuolė, apgynusi edukologijos mokslo krypties disertaciją „Didelio meistriškumo trumpųjų nuotolių bėgikių rengimas“ ir tapusi mokslų daktare.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *