2024 26 balandžio

Kas pateks į LRF taurės turnyro pusfinalį, buvo žinoma po 30 min.

Klaipėdos „Dragūnas“ neįtikėtinai lengvai – 34:21 įveikė visuomet atkakliai kovojančius  Alytaus „Varsos–Stronglaso“ rankininkus. Pergalės kaina kiek kitokia nė įprastai – ne du taškai, o bilietas į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro pusfinalį.

Alytaus ir Klaipėdos klubai vietoje dviejų rungtynių susitiko vieną kartą neutralioje Garliavos salėje. Šių ekipų tarpusavio mačai prieš tai du sykius tai buvo nukelti dėl koronaviruso bėdų tiek vienoje, tiek kitoje komandoje.

Klaipėdiečiai Garliavoje ėmė siausti nuo pirmųjų minučių – 3:1, 5:2, 7:4, 12:4, 17:10.

Aktyviai žaidęs Žanas Gabrielius Virbauskas uždirbinėjo 7 m baudinius, o juos šauniai realizuodavo Lukas Juškėnas, vien iki pertraukos tokiu būdu pelnęs 6 įvarčius. Dzūkams galvos skausmu buvo kairiarankis Gytis Šmantauskas vieną po kitos į „Varsos“ tvirtovę pasiuntęs keturias bombas.

Po 30 min. Artūro Juškėno auklėtiniai turėjo įtikinamą persvarą – 19:11.

Antrajame kėlinyje daugkartiniai šalies čempionai neleido varžovams priartėti ir tvirtai  nuėjo pergalės link.

Klaipėdos komandoje antrąsias rungtynes žaidė ukrainietis Danila Chlušakas. 20 metų kairiarankis prieš tai yra rungtyniavęs Zaporožės ZTR bei to paties miesto „Akademija Handbolu“ ekipose.

Dešinysis kraštas jau buvo spėjęs debiutuoti Lietuvos rankinio lygos mače. Į „Vilniaus“ vartus pasiuntęs 5 kamuolius. Garliavoje ukrainietis vėl džiugino tokiu pat rezultatyvumu.

Už legionierių Klaipėdos komandoje rezultatyvesnis buvo tik Lukas Juškėnas, pelnęs 9 įvarčius.

LRF taurės pusfinalio kovos vyks ten pat – Garliavoje. Šeštadienį 15 val. susitiks Kauno „Granitas–Karys“ ir sostinės  „Vilnius“, o 17 val. santykius aiškinsis praėjusių metų finalininkai – „Dragūnas“ ir Vilniaus „Šviesa“.

Finalas sekmadienį Kauno priemiestyje bus žaidžiamas 14 val.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Varsa–Stronglasas“ 34:21 (19:11).

„Dragūnas“: L. Juškėnas – 9, D. Chlušakas – 5, Ž. G. Virbauskas, G. Šmantauskas – po 4, L. Simonavičius, D. Virbauskas – po 3, R. Palskys, B. Butkus – po 2, A. Bučius, M. Lapiniauskas – po 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *