2024 20 balandžio

Plaukimo čempionatas – be D. Pancerevo

Nuo ketvirtadienio iki šeštadienio Klaipėdoje vyks Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės, kuriuose šalies plaukikai galės ne tik pasitikrinti savo fizinę formą, bet ir pamėginti įvykdyti olimpinių žaidynių, Europos, Europos jaunimo čempionato normatyvus.

Uostamiestyje rungtyniaus pajėgiausi šalies plaukikai. Varžybose išvysime neseniai iš treniruočių stovyklos Tenerifėje sugrįžusius Daną Rapšį, Andrių Šidlauską, Kotryną Teterevkovą, Jokūbą Keblį. Čia taip pat startuos Simonas Bilis, Giedrius Titenis, Ugnė Mažutaitytė, Deividas Margevičius, Agnė Šeleikaitė.

Tačiau šiame būryje nebus pajėgiausio klaipėdiečio Daniilo Pancerevo. Plaukikas šiuo metu yra Tailande. Čia mokosi ir treniruojasi. Baltijos delfinas turi svarbių mokslo reikalų, todėl nusprendė praleisti šalies čempionatą.

Anot Klaipėdos plaukimo trenerės Jandros Bogužienės, pirmenybėse dalyvaus visi kiti klaipėdiečiai, tarp jų Lietuvos rinktinės stovykloje Tenerifėje dalyvavęs Danielis Kvederis.

Varžybos įtrauktas į Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) kalendorių.

Pirmenybės vyks be žiūrovų, laikantis griežtų reikalavimų.

Lietuvos plaukimo federacija (LPF) kviečia sportininkus palaikyti iš namų – tiek atrankinių, tiek finalinių plaukimų tiesiogines transliacijas bus galima stebėti federacijos Facebook paskyroje ir YouTube kanale bei portale lrt.lt.

„Klaipėdos sporto“ žiniomis LPF ieškojo, tačiau nerado (ar nesutarė) komentatorių.

Tad tiesiogines transliacijas komentuos pats LPF prezidentas Tomas Kučinskas, klaipėdiečiams labiau pažįstamas ilgametis „Švyturio“ (vėliau „Švyturio–Utenos alaus“) bendrovės valdybos pirmininkas. Taip pat prie mikrofono dirbs plaukikų treneriai Eugenijus Rakitinas ir Kęstutis Steponavičius. Komentatoriaus kėdę per tris varžybų dienas išbandys ir keli Lietuvos plaukimo rinktinės nariai.

Klaipėdos baseine iš viso bus išdalinti 37 medalių komplektai.

Čempionato tvarkaraštis

Vasario 18 d. (ketvirtadienis)

11 val. atrankinės varžybos: 200 m laisvu stiliumi; 100 m krūtine; 100 m nugara; 50 m peteliške; 200 m kompl. būdu (moterys ir vyrai), 800 m laisvu stiliumi (moterys; lėčiausi plaukimai), 1500 m laisvu stiliumi (vyrai; lėčiausi plaukimai).

18 val. finalinės varžybos: 200 m laisvu stiliumi (moterys ir vyrai; A finalai); 100 m krūtine (moterys ir vyrai; B ir A finalai); 100 m nugara (moterys ir vyrai; B ir A finalai); 50 m peteliške (moterys ir vyrai; B ir A finalai); 200 m kompl. būdu (moterys ir vyrai; A finalai), 800 m laisvu stiliumi (moterys; greičiausias plaukimas), 1500 m laisvu stiliumi (vyrai; greičiausias plaukimas); mišri estafetė 4 po 100 m kompl. būdu.

Vasario 19 d. (penktadienis)

10 val. atrankinės varžybos: 50 m krūtine (moterys ir vyrai); 100 m laisvu stiliumi (moterys ir vyrai); 200 m peteliške (moterys ir vyrai); 400 m kompl. būdu (moterys ir vyrai);  50 m nugara (moterys ir vyrai).

17.30 val. finalinės varžybos: 50 m krūtine (moterys ir vyrai; B ir A finalai); 100 m laisvu stiliumi (moterys ir vyrai; B ir A finalai); 200 m peteliške (moterys ir vyrai; A finalai); 400 m kompl. būdu (moterys ir vyrai; A finalai);  50 m nugara (moterys ir vyrai; B ir A finalai), estafetė 4 po 100 m komb. būdu (moterų ir vyrų komandos).

Vasario 20 d. (šeštadienis)

10 val.  atrankinės varžybos: 50 m laisvu stiliumi (moterys ir vyrai); 200 m nugara (moterys ir vyrai); 200 m krūtine (moterys ir vyrai); 100 m peteliške (moterys ir vyrai); 400 m laisvu stiliumi (moterys ir vyrai).

16.30 val. finalinės varžybos: 50 m laisvu stiliumi (moterys ir vyrai; B ir A finalai); 200 m nugara (moterys ir vyrai; A finalai); 200 m krūtine (moterys ir vyrai; A finalai); 100 m peteliške (moterys ir vyrai; B ir A finalai); 400 m laisvu stiliumi (moterys ir vyrai; B ir A finalai); estafetė 4 po 100 m laisvu stiliumi (moterų ir vyrų komandos).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *