2024 27 liepos

Klaipėdos derbyje nesulaukta plaukų tąsymo

Lietuvos moterų krepšinio čempionato rungtynėse tarp dviejų Klaipėdos komandų – „Neptūno“ ir LCC Tarptautinio universiteto nesulaukta atkaklios kovos. „Neptūnas“ šventė pergalę įspūdingu – dvigubu – skirtumu – 94:46.

Kas laimės, jau buvo atsakyta įpusėjus pirmajam kėliniui, kai esant rezultatui 9:5, „Neptūnas“ iš eilės pelnė 12 taškų ir nurūko į priekį 21:5. O baigiantis ketvirčiui Andros Gabalytės amazonės turėjo 24 taškų persvarą – 32:8.

Kaip būtų keista, antrąjį kėlinį geriau žaidė studentės, tačiau jų atkovoti du taškai buvo nereikšmingi bendram rezultatui.

Po pertraukos „Neptūnas“ vėl siautė – 26:7. Favoritės vadeles kiek atleido per paskutiniąsias dešimt minučių – 22:12.

Po savuoju krepšiu karaliavusi Gintarė Paulauskaitė blokavo 7 metimus ir pasiekė Lietuvos moterų čempionato rekordą.

Nugalėtojų puolėja taip pat surinko 14 taškų, atkovojo 12 kamuolių bei įsirašė 33 naudingumo balus.

Efektyviausiai rungtyniavo 37 balus surinkusi A. Gabalytė. Dvigubai jaunesnėms krepšininkėms pavyzdį rodantį žaidžiančioji vyr. trenerė per 26 min. pelnė 18 taškų (2 dvitaškiai iš 3, 4 tritaškiai iš 5, 2 baudos iš 2), sugriebė 11 kamuolių bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Iškovojusios pergalę „Neptūno“ krepšininkės, nors liko dar viena akistata su sostinės „Kibirkštimi–VKM“, reguliariajame čempionate užims trečią vietą ir pusfinalyje išvengs akistatos su visas rungtynes laimėjusia Vilniaus „Kibirkšties–MRU“ ekipa.

Klaipėdos komanda dėl bilieto į finalą iki dviejų pergalių kovos su Kauno „Aistėmis–LSMU“. Atkrintamųjų etapas planuojamas kovo 9–16 d.

 „Neptūnas“ ir „Aistės–LSMU“ šiame sezone pasidalijo po dvi pergales.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – LCC TU 94:46 (32:11, 14:16, 26:7, 22:12).

„Neptūnas“: Ligita Tamutytė – 26, Andra Gabalytė, Agnė Černeckytė – po 18, Gintarė Paulauskaitė – 14, Dominyka Paliulytė – 9, Dalia Donskichytė – 5, Ugnė Grinkevičiūtė – 4.

LCC TU: Viltė Andrunavičiūtė – 16, Evelina Razgutė – 10, Austė Jurevičiūtė – 9, Rusnė Būgaitė – 7, Vestina Keburytė, Austėja Kasnaravičiūtė – po 2.

„Neptūno“ (Mato Baranausko) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *