2024 27 liepos

S. Serapinas: „Turėjome vos dieną poilsiui“

Jau šiandien prasidės Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato ketvirtfinalio etapas. Šakiuose pirmosiose rungtynėse „Vytis“ ir Klaipėdos „Neptūnas–Akvaservis“.

Zanavykai po reguliariojo čempionato užėmė antrą vietą. Dešimtoje pozicijoje likę klaipėdiečiai aštuntfinalyje 2:1 įveikė trimis laipteliais aukščiau buvusius Palangos „Kuršius“ bei prasibrovė tarp aštuonių stipriausių ekipų.

„Neptūnas-Akvaservis“ lemiamas aštuntfinalio rungtynes laimėjo šeštadienį, o „Vyčio“ krepšininkai oficialių rungtynių nežaidė nuo vasario 20 d.

„Klaipėdiečiai parodė, kad turi charakterį, jaunatvišką užsivedimą, norą, – apie „Neptūno“ dublerių kovą aštuntfinalyje atsiliepė „Vyčio“ treneris Erikas Kučiauskas. – Jie padarė didelį darbą, žaidė brandų krepšinį. Geras treneris, jaunatviškas maksimalizmas. Nepasakysi, kad ekipoje septyniolikmečiai ar aštuoniolikmečiai, rungtyniavę agresyviai, brandžiai. Turi gerų snaiperių, visi pataiko. Nebus lengva. Jie pas mus atvažiuoja ant geros bangos. Dar kartą buvo įrodyta, kad jaunimas yra jaunimas, akivaizdžiai greičiau progresuojantis nei kitos komandos. Jie turi siekį, kuris juos veda į priekį. Klaipėdiečiai su mumis bandys žaisti agresyviai, o mes turime parodyti brandesnį krepšinį.“

„Neptūno-Akvaservis“ strategas Simonas Serapinas aštuntfinalio etape išskyrė savo auklėtinių ryžtą.

 „Patys žaidėjai labai norėjo, jų ryžtas prieš kiekvienas rungtynes buvo labai geras, – džiaugėsi S. Serapinas. – Net pralaimėjus pirmąsias rungtynes, suėjus į aikštės vidurį kapitonas labai aiškiai pasakė, kad namuose laimėsime, grįžę čia, vėl pasieksime pergalę. Net po pralaimėtų rungtynių jie degė noru grįžti į Palangą ir įrodyti. Tas ryžtas buvo labai didelis impulsas, nes ir rungtynėse jautėsi, kad mes labai norime laimėti, neutralizavome jų lyderį Chase Harlerį, laikėmės plano, Laurynui Mikalauskui neleidome priimti kamuolio po krepšio, o jeigu gaudavo, tai prasižengdavome, nes jis prasčiau pataiko baudų metimus.“

S. Serapinas iš dalies pritarė E. Kučiauskio teiginiui, kad klaipėdiečiai aštuntfinalyje parodė brandų krepšinį?

„Sakyčiau, kad tas brandumas labai susiklijuoja su žodžiu užsidegimas, taip pat ir susikoncentravimas. Tas pats buvo ir mums žaidžiant Karaliaus Mindaugo taurės turnyre su „Šiauliais“, kai drabužinėje iš karto jautėsi, jog visi yra susikaupę, tada žinai, kad bus geros rungtynės. Kai yra jaunimas ir žaidi po trejas rungtynes per savaitę, o dar toks sezonas, kad ruošiesi, bet paskambina ir pasako, kad reikės žaisti su kitais, tai neišeina kiekvienoms rungtynėms juos užvesti. Bet lemiamoms kovoms jie žinojo, dėl ko žaidžia. Jie iš vidaus norėjo, mes per tą savaitę labai paaugome“, – kalbėjo S. Serapinas.

Klaipėdiečiai tarp aštuntfinalio ir ketvirtfinalio etapų gavo mažiausiai poilsio – jie šeštadienį užbaigė pirmąjį atkrintamųjų etapą, o pirmadienį vakare jau žais Šakiuose.

Toks tvarkaraštis susijęs su tuo, jog NKL klubai nubalsavo savaite perkelti finalo ketverto datą ir taip suteikti galimybę pasirodyti trijulių krepšinio turnyre Lietuvos rinktinės kandidatams, žaidžiantiems Jonavos „CBet“ ir Šakių „Vyčio“ komandose.

Šių ekipų krepšininkai kovo 25-26 d. rungtyniaus turnyre Dohoje, todėl ketvirtfinalį turėjo sužaisti iki kovo 20 d. Dėl to Šakių ir Jonavos komandos ketvirtfinalį pradės pirmosios. Taip jau sutapo, kad „Vyčio“ varžovai aštuntfinalio serijoje žaidė ilgiausiai.

S. Serapinas teigė, kad tokia situacija yra nesąžininga.

 „Sekmadienį minimaliai ruošėmės ketvirtfinaliui, bet daugiau dėmesio skyrėme poilsiui ir atsistatymui, o taktiškai tik šiek tiek praėjome „Vyčio“ derinius, – atviravo S. Serapinas. – Aišku, mes žaidėme, jie ilgai ilsėjosi, todėl galėjo kažką pakeisti. Yra klaustukas dėl mūsų baterijų, vakar treniruotėje matėsi, kad jos yra nusėdusios. Aišku, jaunimas greitai atsistato, nenuleidžiame rankų ir einame į ketvirtfinalį. Pirmosiose rungtynėse su jais neturėjome šansų, bet antrosiose rungtynėse kabinomės ir jie pabėgo tik paskutiniame kėlinyje, o mes labai prastai pataikėme.  Žinoma, einame laimėti. Prieš paskutines rungtynes su „Kuršiais“ rūbinėje sakėme: „Šakiai, mes ateiname!“ Mes nesiruošiame sudėti ginklų.“

Pirmosiose šių komandų rungtynėse „Vytis“ spalio 24 d. namie triumfavo 89:71, o antrajame susitikime Klaipėdoje, vykusiame vasario 2 d., Šakių krepšininkai šventė pergalę 74:61.

 „Pagrindinis jų ginklas yra Aurelijus Pukelis, jis yra sunkiausiai sustabdomas, – varžovų lyderį išskyrė S. Serapinas. – Aukštaūgis, kuris ir gerai atakuoja iš toli, ir gerai žaidžia po krepšiu, yra universalus, gerai gynyboje atidirba, gali išsikeisti ir gintis prieš žemesnius varžovus. Ir kiti aukštaūgiai yra pavojingi, visi yra metantys, broliai Lavrinovičiai labai gerai pataiko. Taip sumažėja gynybinių skylių, kur gali kažkam atiduoti. Jeigu su Palanga žaidžiant gali rizikuoti, tai su „Vyčiu“ bus sunkiau.“

Ketvirtfinalio startas tarp Šakių ir Klaipėdos komandų – šiandien 18 val. per Delfi TV.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *