2024 24 balandžio

M. Beneta: „Ginti Lietuvos garbę man didžiulė garbė“

Klaipėdietis Markas Beneta, nuo žiemos vilkintis Marijampolės „Sūduvos“ marškinėlius, džiaugėsi, kad apsiprato Suvalkijos sostinėje ir daugkartinių šalies čempionų klube.

27-erių gynėjas visas trejas Lietuvos futbolo čempionato rungtynes uostamiesčio futbolo mokyklos auklėtinis pradėjo nuo pirmųjų minučių. Tiesa, „Sūduvos“ treneris ispanas Victoras Basadre klaipėdiečiu tvirtino tai kairįjį, tai dešinįjį gynybos kraštus.

M. Beneta teigė, kad visiškai gerai jaučiasi naujame klube ir yra suradęs savo vietą.

„Marijampolė man ir taip nebuvo svetima, – sakė gynėjas. – Daug kartų buvau čia lankęsis, ne kartą teko kovoti su marijampoliečiais ginant „Atlanto“ garbę. Galiu pasakyti, kad komanda šauni, visi draugiški, šiltai priėmė, nekilo jokių keblumų. Jaučiuosi tikrai gerai ir su kiekvienomis rungtynėmis, manau, įgaunu vis geresnę sportinę formą.“

Pastarajame Lietuvos pirmenybių ture „Sūduva“ po atkaklios kovos 1:0 palaužė Kėdainių „Nevėžį“.

„Tai buvo labai varginančios rungtynės. Įmušėme vieną įvartį, nors turėjome progų pasižymėti ne kartą. Antrasis įvartis būtų kiek palengvinęs rungtynių pabaigą. Tačiau tai atlikti nesugebėjome, todėl, kad išsaugotume teigiamą rezultatą, turėjome vargti visas 90 minučių“, – prisipažino futbolininkas.

„Sūduva“ per trejas varžybas iškovojo dvi pergales. Dar buvo įveikta Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipa 2:0 ir nusileista „Panevėžiui“ 0:1. Surinkę 6 taškus, suvalkiečiai turnyrinė rikiuotėje užima 4-ąją vietą.

„Mes sau keliame aukščiausius tikslus, visada į aikštę žengiame laimėti. Žinoma, sieksime užimti aukščiausią poziciją, tačiau apie tai kalbėsime sezono pabaigoje“, – pastebėjo M. Beneta.

Šalies čempionate, kuris vos prasidėjo, paskelbta dviejų savaičių pertrauka. „Sūduvos“ žaidėjai gavo keletą dienų poilsio, tačiau gynėjas ilsėtis neturės kada. Jis pakviestas į Lietuvos rinktinę.

 „Man tai yra didelė garbė, – džiaugėsi Klaipėdos futbolo mokykloje pas trenerį Romą Norkų treniruotes lankyti pradėjęs M. Beneta. – Tai rodo, kad treneris Valdas Urbonas manimi pasitiki ir esu vertas atstovauti savo šaliai. Labai tuo džiaugiuosi ir laukiu artėjančių rungtynių. Aikštėje atiduosime visas jėgas ir sieksime teigiamų rezultatų.“

Lietuvos rinktinė antradienį keliaus į Kosovą, kurio sostinėje Prištinoje trečiadienio vakarą žais kontrolines rungtynes su šios šalies rinktine.

Po to komanda persikels į Šveicariją, kurioje sekmadienį pradės savo kelią 2022-ųjų Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybose.

Mantas Linkevičius („Sūduvos“ futbolo klubo raštininkas)

„Sūduvos” futbolo klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *