2024 27 liepos

Sėkmingi klaipėdiečių kirčiai einant badmintono taurės link

16-osios Lietuvos badmintono taurės turnyro 1-ojo etapo A grupės varžybose siautė klaipėdiečiai. Jie triumfavo keturiose grupėse iš penkių, o finaluose žaidė visų grupių.

Netikėtai geriausiai tarp klaipėdiečių sekėsi Rebekai Aleksevičiūtei. Ji su Gabija Mockute triumfavo moterų dvejetų varžybose, o su Ignu Rezniku buvo pirma mišrių porų grupėje.

Vyrų vienetų grupėje galingą klaipėdiečių laviną sustabdė kaunietis Markas Šamesas. Jis buvo pirmas, o kitas vietas ketvertuke užėmė uostamiesčio badmintonininkai.

Finale M. Šamesas pranoko talentą iš Klaipėdos – Danielių Beržanskį 21:11, 22:20.

D. Beržanskis pakeliui į finalą pranoko šakietį Vytautą Palubinską – 21:5, 21:8, kaunietį Tomą Vaškevičių – 21:9, 21:13. Pusfinalio susitikimas su komandos draugu Ignu Rezniku neįvyko dėl pastarojo traumos.

I. Reznikas iki tol 21:6, 21:18 nugalėjo kretingiškį Šarūną Stumbrą ir 21:14, 21:17 – kaunietį Mantą Maulę.

Negalėdamas toliau kovoti I. Reznikas užėmė ketvirtą vietą.

O trečiuoju prizininku tapo Jonas Petkus. Klaipėdietis pirmame etape 21:6, 21:11 patiesė kretingiškį Simą Skurdauską, antrame 21:5, 21:18 – patyrusį kretingiškį Edgarą Slušnį. Ketvirtfinalyje J. Petkus „nulaužė“ kaunietį Vilių Bagdanavičių – 21:16, 21:13.

Pusfinalio akistata su M. Šamesu tapo tikru egzaminu uostamiesčio žaidėjui. Tačiau varžovo uždaviniai J. Petkui buvo per sunkūs, kaunietis buvo pajėgesnis – 21:16, 21:11.

D. Beržanskis ir J. Petkus atsigriebė vyrų dvejetų turnyre. Pusfinalyje klaipėdiečiai sukryžiavo raketes su M. Šamesu ir vilniečiu Danieliu Tarachovskiu. Po trijų setų mūšio pergalės dainas dainavo pajūrio duetas – 16:21, 22:20, 21:17. Ši kova buvo daug sunkesnė nei finale, kuriame du vyrukai iš Klaipėdos 21:13, 21:16 palaužė garsųjį Lietuvos badmintonininką kaunietį Aivarą Kvedarauską ir vilnietį Mindaugą Dagilį.

Dar vyrų dvejetų grupėje žaidę Markas Gedrimas ir Vytautas Šukys, liko 11-ti tarp 12 porų.

Moterų dvejetų varžybose varžėsi net trys klaipėdiečių poros. O dar viena mūsų miesto atstovė  Monika Sukackaitė sudarė porą su vilniete Jogaile Kelečiūte. Uostamiesčio poros – Veronika Michailova ir Emilija Unte bei Augustė Stankevičiūtė ir Oresta Ščerbakova, krito po pirmųjų mūšių.

R. Aleksevičiūtė ir G. Mockutė pusfinalyje pernelyg nepervargo, kol įveikė M. Sukackaitę ir J. Kelečiūtę – 21:17, 21:12. Pastarosios vėliau pralaimėjusios mažąjį finalą, liko ketvirtos.

O R. Aleksevičiūtė ir G. Mockutė lemiame mūšyje gana nesunkiai – 21:12, 21:18 pasiuntė į nokdauną kaunietę Perlą Murėnaitę ir tauragiškę Viltę Paulauskaitę.

Mišrių dvejetų turnyre Klaipėdos vardą gynė I. Reznikas ir R. Aleksevičiūtė. Jie sunkiai įsilingavo. Kad laimėtų, aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje jiems prireikė po tris setus. O kuo toliau – tuo lengviau. Pusfinalyje klaipėdiečiai vilniečius D. Tarachovskį ir Vitaliją Movšovič įveikė 21:10, 21:16. Mūšyje dėl pirmosios vietos dalyvavo trys klaipėdiečiai: I. Reznikas ir R. Aleksevičiūtė, o kitoje tinklo pusėje – komandą sudarę G. Mockutė ir A. Kvedarauskas. 21:12, 21:20 pajėgesni buvo I. Reznikas ir R. Aleksevičiūtė.

Moterų vienetų grupėje pajūrio žaidėjos nepretendavo į prizines aukštumas. Geriausiai pasirodžiusi M. Sukackaitė liko penkta. A. Stankevičiūtė ir V. Michailova tenkinosi kukliomis vietomis.

C grupėje jaunystę prisiminė klaipėdietis Donatas Narvilas, žaidęs dviejuose finaluose.

Vyrų dvejetų turnyre D. Narvilas sudarė porą su vilniečiu Sergejumi Leonovičiumi. Laimėję tris lengvus susitikimus, finale kibo į kauniečius Andrių Kordušą ir Arūną Morkūną. Klaipėdiečio ir vilniečio pranašumas nekėlė abejonių – 21:10, 21:18.

Mišrių porų grupėje D. Narvilas varžėsi su Agne Stankute.

Laimėjęs du susitikimus, šis duetas pusfinalyje sulaukė aršaus pasipriešinimo. Kauniečiai A. Morkūnas ir Rasa Šulnienė kapituliavo po nuožmiausios kovos – 21:23, 18:21.

Finale D. Narvilas ir A. Stankutė nesustabdė kitų kauniečių – Andriaus Kordušo ir Indrės Petrulaitienės atakų – 20:22, 15:21.

C grupėje nebuvo moterų vienetų varžybų, o moterų dvejetų grupėje atskirai žaidusios dvi klaipėdietės Jolanta Sereckienė ir A. Stankutė su savo partnerėmis pralaimėjo pirmuosius susitikimus ir pasidalijo žemiausiomis vietomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *