2024 27 liepos

Klaipėdoje stovyklavo Lietuvos irklavimo sporto atžalos

Klaipėda, nuo seno garsėjanti giliomis irklavimo tradicijomis, turi atnaujintą šios sporto šakos bazę, kurioje stovyklauja šalies lyderiai. Uostamiestyje šį pavasarį plušėjo bemaž 30 nacionalinės rinktinės narių ir perspektyviausių šalies jaunuolių. Jų būryje buvo ir aštuoni klaipėdiečiai.

Vienas tituluočiausių stovyklos dalyvių – universiados čempionas, pasaulio iki 23 metų jaunimo čempionato prizininkas Žygimantas Gališanskis.

Irkluotojai dvi savaites treniravosi po du kartus per dieną – liejo prakaitą ne tik Dangės upėje, tačiau ir bendro fizinio pasirengimo pratybose.

„Klaipėdoje rengti stovyklą – puikios sąlygos. Dangės vandenys puikiai tinka žiemą ir ankstyvą pavasarį – čia ledas užšąla labai retai ir trumpai, tad sportininkai beveik ištisus metus gali treniruotis ant vandens ir ruoštis sezonui. Pavasarį ne visur Lietuvoje būna parengtos trasos, tad Klaipėda čia mums puikiai tiko vykdyti treniruotes“, – patenkintas buvo Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis.

Aukšto meistriškumo sportininkus ugdė penki treneriai: Valdas Vilkelis, Sigitas Klerauskas, Karolis Sunklodas ir klaipėdiečiai Tomas Plauška ir Valdas Varašinskas.

Stovykloje dalyvavę irkluotojai liko patenkinti sąlygomis treniruotis – pratybos neretai užsitęsdavo, nes sportininkai norėdavo irkluoti net iki Tauralaukio tilto.

Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška pasidžiaugė, kad po rekonstrukcijos į pajūrį noriai atvyksta šalies lyderiai.

Iš įvairių Lietuvos miestų atvykusių atletų laukia net keturios sporto salės su šiuolaikiškais treniruokliais, specialiai pritaikytais irkluotojams.

„Turime pakankamai valčių. Trenerių darbas yra nuoseklus ir kryptingas. Į Lietuvos rinktinę patenka apie 15 mūsų auklėtinių. Ir karantino laikotarpiu, atsižvelgus į Vyriausybės sprendimus, treniruojasi 25 aukšto meistriškumo sportininkai. Jie ir žiemą sėkmingai rengėsi sezonui. Šiemet tikimės sėkmingų startų, ypač jaunimo ir jaunių grupėse. Klaipėdos mokyklų sporto klasėse sėkmingai mokosi ir intensyviai treniruojasi net 15 talentingų sportininkų“, – pasidžiaugė L. Mileška.

Ž. Gališanskis į Klaipėdą atvyko apžiūrėti būsimos treniruočių vietos, kadangi rengiasi mesti iššūkį naujai irklavimo sporto atšakai – priekrančių irklavimui. Pastarąją sporto šaką planuojama įtraukti į olimpines žaidynes.

Klaipėdos irklavimo centro nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *