2024 27 liepos

Klaipėdiečiams baigėsi krepšinio sezonas

Uostamiesčio „Neptūnas“, Lietuvos krepšinio lygos čempionato ketvirtfinalio antrosiose rungtynėse 78:94 pralaimėjęs Panevėžio „Lietkabeliui“, baigė sezoną.

„Neptūno“ negelbėjo ir puikus Deivido Gailiaus žaidimas. Patyręs krepšininkas pelnė 25 taškus, pataikė 6 tritaškius. Pastaruoju rodikliu jis pakartojo sezono rekordą.

Kaip ir Panevėžyje, taip ir Klaipėdoje dominavo puolimas. Nepaisant geros gynybos, abiejų ekipų žaidėjai šaudė taikliai.

„Lietkabelį“ į priekį vedė gynėjų Pauliaus Valinsko ir Margirio Normanto duetas, o „Neptūną“ ant savo pečių traukė D. Gailius. Jis vien per pirmąją pusę surinko 15 taškų, o jo ekipa po dviejų kėlinių pirmavo 46:45.

Po pertraukos „Neptūnas“ pirmavo neilgai. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai įklimpo varžovų gynybos pinklėse ir per kėlinį sukrapštė vos 10 taškų.

Svečiai perėmė iniciatyvą spurtu 12:0, leidusiu pirmą kartą rungtynėse įgyti dviženklį pranašumą – 67:56.

Įsivažiavęs „Lietkabelis“ neplanavo mažinti tempo ir ketvirtajame kėlinyje. Tik D. Gailiaus pastangomis „Neptūnui“ pavyko laikytis ties pasiekiamu atstumu – 63:74.

Laikas ir toliau tiksėjo, tačiau visi klaipėdiečių bandymai sušvelninti skirtumą būdavo slopinami tvirtai žaidusių „Lietkabelio“ gynėjų. Likus trims minutėms savitvardą prarado D. Gailius, gavęs techninę pražangą. Tuo viltys išsigelbėti visiškai subliuško.

„Pirmąjį ir antrąjį kėlinį sužaidėme lygiai, tačiau trečiasis nulėmė rungtynių eigą. Žaidžiant su „Lietkabeliu“ sušvelninti skirtumą yra labai sunku, nes panevėžiečiai labai fiziškai stiprūs, gerai ginasi“, – susitikimą apžvelgė klaipėdiečių strategas Tomas Gaidamavičius.

„Visų pirma, esu labai laimingas, kad pasiekėme pusfinalį, nes tai yra svarbiausia sezono stadija. Visi užmirštų mūsų reguliariojo čempionato pasirodymą, jei blogai sužaistume ketvirtfinalio etape“, – džiaugėsi „Lietkabelio“ vyr. treneris Nenadas Čanakas.

Rungtynės prasidėjo trikdžiais. „Neptūno“ komandos aistruoliai du kartus sustabdė varžybas mesdami į aikštelę tualetinio popierių. Taip jie išreiškė savo nepasitenkinimą dėl pirmenybių teisėjų veiksmų.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – „Lietkabelis“ – 78:94 (26:24, 20:21, 10:24, 22:25).

„Neptūnas“: Deividas Gailius – 25, Martynas Mažeika, Simas Galdikas – po 12, Matas Jogėla, Žygimantas Janavičius, Benas Griciūnas, Norbertas Giga – po 6, Džiugas Slavinskas – 5.

„Neptūno“ (Mato Baranausko) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *