2024 27 liepos

Sunkus daugkartinių čempionų kelias bronzos medalių link

Klaipėdos „Dragūnui“ nepavyko trumpiausiu keliu užlipti į Lietuvos vyrų rankinio čempionato bronzinę aukštumą. Trečiadienį Kaune vykusiame antrame mažojo finalo mače „Granitas–Karys“ palaužė klaipėdiečius 28:26 ir išlygino bendrą rezultatą – 1:1.

Nors rungtynes tvirčiau pradėjo klaipėdiečiai – 8:5, tačiau netrukus rezultatas švieslentėje buvo lygus – 10:10, 13:13.

Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidę „Granito“ rankininkai jį užbaigė pirmaudami 17:15.

Po pertraukos „Dragūnas“ greitai išlygino rezultatą –18:18 ir persvėrė jį savo pusėn –25:22. Tačiau tada Klaipėdos komandai pradėjo nesisekti ir kauniečiai sparčiai artėjo. Likus trims minutėms rezultatas vėl buvo lygus – 26:26. Per likusį laiką uostamiesčio rankininkai nesurengė nė vienos rezultatyvios atakos, o šeimininkai pelnė du įvarčius ir išsaugojo viltis laimėti bronzą. Ar šios spalvos medaliai sužibės kauniečiams, ar klaipėdiečiams, taps žinoma šeštadienį Klaipėdoje.

„Labai gaila. Turėjome gerą persvarą, po to ją iššvaistėme, lemiamu metu nepelnėme įvarčių ir nesugebėjome apsiginti. Čia buvo „kas įmes, kas prames“ kova. Mes prametėme“, – nedaugžodžiavo „Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius.

„Buvome nusiteikę, ėjome kaip į paskutines sezono rungtynes. Žinojome, kad reikia atiduoti visas jėgas, jeigu norime žaisti Klaipėdoje. Analizavome varžovų žaidimą, tyrėme savo klaidas ir pavyko  jas ištaisyti. Pergalės pagrindas buvo kovingumas, likus penkioms minutėms mes buvome atsilikę trimis įvarčiais ir sugebėjome laimėti susitikimą dviem įvarčiais. Tai neabejotinai parodo mūsų charakterį ir kovingumą. O Klaipėdoje vėl žaisime iš paskutiniųjų, jau tikrai keliausime į paskutines sezono rungtynes“,– geros nuotaikos neslėpė kauniečių vartininkas Lukas Gurskis.

Rungtynių statistika

„Granitas–Karys“ – „Dragūnas“ – 28:26 (17:15).

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 6, Laurynas Simonavičius – 5, Rokas Palskys, Žanas Gabrielius Virbauskas, Benas Butkus – po 3, Mykolas Lapiniauskas, Gintaras Cibulskis, Lukas Juškėnas – po 2.

Kauno „Granito–Kario“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *