2024 19 balandžio

Daug MKL titulų atiteko Klaipėdos krepšininkams

Kaune surengtose Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) sezono iškilmėse dažnai buvo linksniuojamos jaunųjų klaipėdiečių pavardės.

„Šis sezonas buvo netradicinis. Dėl pandemijos buvo sustabdytas, vėliau sėkmingai pratęstas, – pasidžiaugė MKL vadovas Irmantas Birbalas. – Didžiausias iššūkis buvo viską atnaujinti. Mes tai padarėme. Kartu išmokome nemažai dalykų – ypač transliuoti rungtynes. Tad žengėme žingsnį į priekį.“

Į lygos merginų simbolinį penketą buvo išrinktos dvi Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinės – Karolina Drakšaitė ir Dominyka Gerkytė. Dar viena į geriausiųjų būrį patekusi krepšininkė – panevėžietė Viltė Andrunavičiūtė šį sezoną Lietuvos moterų čempionate atstovavo Klaipėdos LCC Tarptautiniam universitetui. Geriausia trenere pripažinta panevėžietė Rima Daunienė (Jucytė) taip pat turi daug sąsajų su pajūriu. Ji daug metų gynė uostamiesčio „Universiteto“, „Žuvėdros“ komandų garbę, Klaipėdoje susituokė.

Ir vaikinų simboliniame penkete – du klaipėdiečiai. Šįkart jie iš skirtingų krepšinio kalvių – Kristupas Smirnovas mokosi žaisti Klaipėdos KM, Kristupas Keinys – V. Knašiaus KM.

Daugiausia atšokusių kamuolių sugriebęs klaipėdietis Paulius Narvilas tapo laureatu šioje kategorijoje.

Rezultatyvių perdavimų lyderės vardas atiteko „knašiukei“ D. Gerkytei.

Taikliausio baudų metiko titulu galės didžiuoti dar vienas mūsų miesto taikliarankis Emilis Maziliauskas (KKM).

Naudingiausių čempionatų žaidėjų pirmosiose eilutėse du pajūrio krepšininkai. Tarp 14-mečių mergaičių geriausiai rungtyniavo Justė Mockevičiūtė, tarp 18-mečių vaikinų savo žaidimu visus pranoko Mintautas Mockus.

MKL sezono geriausios vaikinų komandos vardas suteiktas V. Knašiaus KM 16-mečiams, ugdomiems Virgilijaus Zakrio.

Lygos reitingo rikiuotėje vasarą labiausiai į viršų šoktelėjo Klaipėdos KM.

Tarp perspektyviausių teisėjų yra ir du klaipėdiečiai: Akvilinas Kvederis bei Milita Stalaučinskaitė.

Taip pat šiemet MKL mini dvidešimtmetį. Šia proga buvo apdovanoti buvę direktoriai – Darius Sarkanas, Dainius Čiuprinskas ir Martynas Račkauskas.

Lietuvos moksleivių krepšinio lygos nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *