2024 27 liepos

E. Butvilas Rohemptono turnyre nusprendė nesiplėšyti

Vimbldono jaunių teniso turnyrui besirengiantis Edas Butvilas šiomis dienomis rungtyniavo Anglijos sostinėje Londone.

Klaipėdietis kovojo Rohemptono rajone vykstančiame Tarptautinės teniso federacijos (ITF) 1-os kategorijos jaunių turnyre.

E. Butvilas nei vienetų, nei dvejetų (su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa) toli nenukeliavo. Gal ir gerai, turės daugiau jėgų Vimbldono varžyboms.

Vienetų grupės pirmosiose rungtynėse Lietuvos teniso viltis 6:3, 6:1 įveikė Alexanderį Bernardą, dabar ITF reitingo rikiuotėje užimantį 18-ąją vietą (buvo net 9-as).

Kitame etape E. Butvilas susitiko su Philipu Sekuličiumi iš Australijos. Kengūrų šalies atstovas buvo pajėgesnis 6:3, 6:2.

Dvejetų turnyre klaipėdietis rungtyniavo su geru draugu ispanu A. Manzanera Pertusa pirmame etape pranoko brito Derricko Cheno ir kino Junchengo Shango duetą 6:3, 6:4.

Ketvirtfinalyje lietuvis ir ispanas susirėmė su amerikiečiais A. Bernardu ir Dali Blanchu. Pirmą setą laimėjo varžovai 6:4, kitą E.Butvilas ir A. Manzanera Pertusa – 6:1.

Teko žaisti lemiamą setą iki 10 taškų. Nervų kare vos ne vos nugalėjo Amerikos pajėgos 10:8.

Varžybos Vimbldone prasidės liepos 5 d. 46 tenisininkai, tarp jų ir E. Butvilas (44-u reitingu), jau pateko į pagrindinį turnyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *