2024 27 liepos

Klaipėdietė G. Klimukaitė Afrikoje gerino rekordus vieną po kito

Pasaulio jaunimo iki 20 metų lengvosios atletikos čempionate Kenijoje šauniai kovojo Gabija Klimukaitė, 100 m bėgimo per barjerus rungtyje užėmusi 12 vietą tarp 33 dalyvių.

Atrankos varžybose 18-metė klaipėdietė buvo penkta savo grupėje, o iš viso 17-ta. Donato Senkaus (vyresniojo) auklėtinė, pagerinusi asmeninį rekordą (14,03 sek.), pateko į pusfinalio etapą.

Kovodama dėl bilieto į finalą, G. Klimukaitė bėgo dar sparčiau – 13,84 sek. Šis laikas iš karto pagerino tris rekordus – asmeninį, Lietuvos merginų iki 18 metų ir Klaipėdos moterų. Uostamiesčio damų aukščiausias rezultatas gyvavo net nuo 1985 metų.

Nors į geriausiųjų aštuntuką G. Klimukaitė nepateko – liko 12-ta, tačiau gerokai pranoko visų lūkesčius.

Finale sulaukta staigmenų. Prie starto linijos stojo septynios sportininkės. Jamaikė Oneka Wilson nepasirodė ant bėgimo takelio. Auksą laimėjo jos tautietė Ackera Nugent – 12,95 sek. Sidabrą netikėtai iškovojo estė Anna Maria Millend – 13,45 sek., bronzą – vengrė Anna Toth – 13,58 sek. Mat kai kurios favoritės nebaigė distancijos arba buvo diskvalifikuotos.

G. Klimukaitė didelių lūkesčių Afrikoje nepuoselėjo. Ji ne tik buvo gerokai jaunesnė už varžoves, tačiau ir asmeniniu rekordu (14,14 sek.) negąsdino konkurenčių.

„Tarp į Afriką atvykusių bėgikių mano rezultatas buvo trečias nuo apačios. Minčių apie pusfinalį gal ir buvo, tačiau labai mažos ir labai giliai širdyje. Europos čempionate likau 26-ta ir nepapuoliau į pusfinalį, tai vilčių, kad būsiu taip aukštai, tikrai neturėjau. Tikslas prieš čempionatą buvo visai paprastas: mėgautis varžybomis ir daryti geriausia, ką galiu, – atviravo G. Klimukaitė. – Kai pamačiau savo laiką, pradėjau šaukti iš laimės ir akimis ieškoti komandos draugų, kad galėčiau pasidalinti emocijomis. Pirmasis pasaulio čempionatas įsimins ilgam.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *