2024 27 balandžio

K. Kaladinskas apie varžoves: „Žaidėjos pasikeitė, tačiau žaidimo stilius išliko“

Lietuvos moterų rankinio rinktinė šeštadienį, 16 val., Klaipėdos „Švyturio“ arenoje žais antrąsias 2022 metų Europos čempionato atrankos rungtynes.

Pirmosiose rungtynėse Lietuvos rankininkės išvykoje 22:36 nusileido Lenkijos rinktinei. Šiame susitikime iš aikštės buvo pašalinta viena iš komandos lyderių Greta Kavaliauskaitė. Vokietijoje rungtyniaujanti rankininkė galės padėti šeštadienį susitikime su Rusija.

„Gretos epizodas buvo įvertintas ir jį galės rungtyniauti. Šeštadienį versimės su tomis pačiomis 14 žaidėjų, kurios buvo ir Lenkijoje“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Kaladinskas.

Kalbėdamas apie akistatą Lenkijoje strategas nedaugžodžiavo, tiesiog pripažino aukštesnį varžovių meistriškumą.

„Lenkės buvo aukštesnio meistriškumo, geriau pasiruošusios fiziškai. Ir tai įrodė. Šeimininkės žaidė greitą rankinį ir mums buvo sunku palaikyti tokį tempą. Mes prastai pradėjome rungtynes, leidome varžovėms atitrūkti. Nors vėliau sužaidėme neblogą tarpsnį, tačiau susitikimui baigiantis vėl pristigome jėgų. Būtent iš šių dviejų tarpsnių ir susiklostė skirtumas“, – teigė treneris.

K. Kaladinskas įžvelgė ir aspektų, kuriuos galima pagerinti ir į ką reikėtų labiausiai atkreipti dėmesį.

„Varžovių tempas mus išmušė iš vėžių ir nepadarėme to apie ką daug kalbėjome prieš rungtynes. Mes turime žaisti kantriai ir laukti savųjų galimybių. Tos kantrybės mums labai pritrūko. Tai reikia tobulinti. Privalome mažinti ir neišprovokuotų klaidų skaičių. Čia yra tie dalykai, kuriuos privalome taisyti“, – gaires nubrėžė vairininkas.

Lietuvos rinktinės varžovės Rusijos rankininkės pirmajame ture 26:22 nugalėjo Šveicarijos rinktinę. Olimpinių vicečempionių ekipoje įvyko nemažai pokyčių ne tik tarp žaidėjų, tačiau ir trenerių štabe. Prie rinktinės vairo stojo 42-ejų Liudmila Bodnieva.

„Rusijos komandoje pakeista nemažai rankininkių, tačiau jų žaidimo stilius daug nepakito. Žaidimo principai liko tie patys, tik naujosios lyderės kol kas meistriškumu kiek nusileidžia išėjusiosioms. Nepaisant to, tai labai fiziškai stipri komanda, su kuria reikės kautis. Vertinant varžoves, manyčiau, kad lenkės turbūt nieko nenusileidžia šiai Rusijos ekipai“, – buvusias ir būsimas konkurentes palygino K. Kaladinskas.

Bilietus į Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančias rungtynes tarp Lietuvos ir Rusijos komandų galite įsigyti kakava.lt, o susitikimą tiesiogiai transliuos SPORT1 kanalas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *