2024 27 liepos

Vikriausi kurtieji vaikai ir jaunučiai mokosi Panevėžyje

Vilniaus lengvosios atletikos manieže buvo karšta it vasarą. Ne tik nuo pavasarinės saulės, bet ir nuo emocijų, kurių netrūko čia vykusiose Lietuvos kurčiųjų vaikų varžybose „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“.

Kad jie vikriausi, greičiausi, lanksčiausi, bandė įrodyti trijų ugdymo įstaigų – Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro (LKNUC), Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro (KKNUC) bei Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos (PKNPM) auklėtiniai.

Jie varžėsi dviejose amžiaus grupėse: 11-mečiai (g. 2011 m.) ir jaunesni bei 12-14-mečiai (g. 2008–2010 m.).

Komandas sudaro šeši nariai: po tris mergaites ir berniukus. Ekipoms buvo leista turėti po vieną atsarginį sportininką.

Mažiausieji varžėsi „Teniso kamuoliuko pernešimo“, „Balionų“, „Bulvių sodinimo“, „Lindimo per lanką“, „Grindų riedulio slalomo“ ir „Greičio“ estafetėse.

Vyresnieji kovojo „Kamuolio varymo apie kliūtis“, „Šuoliukų“, „Kamuolio pernešimo“, „Iš lanko į lanką“ ir „Greičio“ rungtyse.

Varžybose, kurias rengė Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas ir Vilniaus „Gesto“ kurčiųjų sporto klubas, pralaimėjusių nebuvo – visos komandos laimėjo medalius. O vikriausieji sulaukė ir skanių dovanų – riešutų ir džiovintų vaisių, kuriuos dosniai skyrė rėmėjas – bendrovė „Arimex“.

„Širdis džiaugėsi matant tiek daug linksmų, patenkintų mažųjų sportininkų. Vaikų akys degė noru būti greitesniam, vikresniam už kitus. Suprantama, kad kažkas buvo greitesnis, kažkam mažiau pasisekė, tačiau džiugu, kad nebuvo nusiminusių – visi laimėjo vienokios ar kitokios spalvos medalius. Varžybose vyravo gera nuotaika, betarpiškas bendravimas. Man didžiausia garbė buvo, kai mažieji sportininkai prieidavo pasisveikinti, duoti „žaibą“. Iš jų spinduliavo tikras nuoširdumas. Mūsų vaikučių džiaugsmai įpareigoja Lietuvos kurčiųjų sporto komitetą organizuoti daugiau renginių tokio amžiaus vikruoliams. Ir tai mes darysime“, – varžybomis ir jose tvyrojusia atmosfera džiaugėsi LKSK prezidentas Edvinas Kriūnas. 

Varžybų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ sportinis inventorius bendrai finansuotas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas bei Neįgaliųjų reikalų departamento lėšomis.

Taip pat LKSK dėkoja rėmėjui – bendrovei „Arimex“.

Rezultatai

2011 m. ir vėliau gimę vaikai

1. PKNPM – 6 taškai (laimėjo 4 estafetes iš 5)

2. KKNUC – 9 taškai (laimėjo 1 estafetę)

2008–2010 m. gimę vaikai

1. PKNPM-1 – 10 taškų (laimėjo 4 estafetes iš 6)

2. PKNPM-2 – 18 taškų (laimėjo 1 estafetę)

3. KKNUC – 19 taškų (laimėjo 1 estafetę)

4. LKNUC-1 – 20 taškų

5. LKNUC-2 – 23 taškai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *