2024 16 balandžio

 „Dragūnas“ ketvirtfinalį pradėjo solidžia pergale

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, uostamiestyje 31:24 įveikę Kauno „Granitą-Karį“, žengė pirmą žingsnį į Baltijos rankinio lygos (BRL) pirmenybių pusfinalį.

Lygos čempionų titulą ginantys klaipėdiečiai jau pirmame kėlinyje įgijo 5 įvarčių persvarą, kurią po pertraukos padidino iki 7 įvarčių.

„Įgijome nemažą pranašumą, tačiau tai tik pirma ketvirtfinalio pusė ir viską lems atsakomosios rungtynės Kaune. Antrame kėlinyje neišnaudojome dar kelių gerų progų. Galėjome geriau realizuoti galimybes ir susikrauti dar didesnę persvarą. Tačiau nereikia varyti Dievo į medį. Septynių įvarčių pranašumas yra tikrai gerai. Dabar reiks išlaikyti šaltą protą ir persvarą Kaune“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Svečių strategas Vaidotas Grosas neslėpė blogos nuotaikos.

„Nuvylė tiek rezultatas, tiek vaizdas aikštėje. Galbūt trys savaitės be rungtynių mus išmušė iš vėžių. Nesiklijavo žaidimas nei puolime, nei gynyboje. Netgi noro trūko, ko mums anksčiau niekada netrūkdavo. Tiesiog neatpažįstama komanda ir neatpažįstami žaidėjai. Turim savaitę viską pakeisti ir namuose turėsime parodyti kitą veidą. Žūtbūt sieksime revanšo, nes dviejų rungtynių iš eilės taip blogai negalime sužaisti“, – tvirtino „Granito“ treneris.

„Dragūno“ gretose rezultatyviausiai žaidė po 7 įvarčius pelnę ukrainietis Danila Chlušakas ir Laurynas Simonavičius. „Granito“ gretose rezultatyviausias buvo Manvydas Lazauskas, taikliai metęs 6 kartus.

„Ukrainiečiai tikri kovotojai ir savo darbo profesionalai. Karas Ukrainoje labai suvienijo mūsų komandą, nes savo komandoje turime net keturis ukrainiečius. Treneriai ir žaidėjai gal net labiau pradėjome juos mylėti ir jie už tai atsilygina geru žaidimu ir aikštėje atiduoda visas jėgas“, – pastebėjo „Dragūno“ treneris G. Cibulskis.

Kitame ketvirtfinalyje Lietuvos čempionai „Šviesos“ rankininkai Latvijoje 32:27 nugalėjo Duobelės „Tenax“ komandą.

Atsakomosios rungtynės, po kurių paaiškės pusfinalio dalyviai, vyks balandžio 2 d. Vilniuje ir Kaune.

Tiesioginius kelialapius į balandžio 23-24 d. Viljandyje (Estija) vyksiantį BRL finalinį turnyrą iškovojo reguliariajame čempionate pirmąsias dvi vietas užėmę Estijos klubai –„Viljandi“ ir „Serviti“.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Granitas-Karys“ – 31:24 (15:10)

„Dragūnas“: Danila Chlušakas, Laurynas Simonavičius – po 7, Seyedas Naghavialhosseinis – 5, Mykolas Lapiniauskas, Benas Butkus – po 4, Tomas Drakšas, Daniilas Plachotinas – po 2.

„Granitas“: Manvydas Lazauskas – 6, Deividas Jovaišas, Marius Kairys – po 4, Andrius Monvilas – 3, Paulius Šarkauskas, Paulius Zėringis, Matas Jurkevičius – 2, Karolis Dambrauskas – 1.

„Dragūno“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *