2024 26 balandžio

G. Cibulskis: „Iš Estijos norime grįžti su medaliais“

Savaitgalį Estijoje, Viljandyje, vyks lemiamos Baltijos rankinio lygos (BRL) pirmenybių kovos. Čempionų titulą ginsiantis Klaipėdos „Dragūnas“ tikisi į Lietuvą grįžti ne tuščiomis.

Prieš pusfinalio mūšį pakalbintas uostamiesčio klubo vyriausiasis treneris Gintaras Cibulskis žadėjo nenuvilti gerbėjų.

– Koks buvo šis Baltijos rankinio lygos sezonas? Kaip pavyko įsibėgėti, koks buvo kelias iki geriausiųjų ketverto?

– Įsibėgėjimas, kaip ir visoms kitoms komandoms, buvo nelengvas. Sezonas – banguotas. Tačiau, manau, ne tik mums. Turnyrinėje lentelėje buvo daug pasikeitimų. Iki pat reguliaraus čempionato pabaigos nebuvo aiškios visos pusfinalio dalyvės. Vis dėlto tai – labai įdomus čempionatas, nes tvyrojo nežinia, kas kurią vietą užims. Sulaukta intriguojančios kovos, daug lygiaverčių varžovų rungtynių.

Buvo įdomu žaisti – atkaklūs susitikimai vyko ir namuose, ir išvykose. Šis sezonas tikrai atneš naudos mūsų komandos jaunimui.

– Kokia nuotaikos išvykstate į Estiją? Ar jaučiatės pasiruošę?

– Nuotaikos gana geros. Esame nusiteikę kovingai ir važiuosime į Baltijos rankinio lygos šventę raškyti viso sezono darbo vaisių. Pastaruoju metu neturėjome rungtynių, todėl esame pailsėję. Lemiamoms varžybos turėjome nemažai laiko rengtis. Tvirtėjome treniruoklių ir rankinio salėse. Paįvairindami pratybas surengėme treniruotę Klaipėdos irklavimo centre.

– Pusfinalyje laukia finalinio turnyro šeimininkai – Viljandžio rankininkai. Ar nebus sunku psichologiškai, žinant, kad jie turės savos arenos pranašumą?

– Manau, kad neturėtų. Atvirkščiai, Viljandžio komandai bus didesnis psichologinis išbandymas, nes ji pirmą kartą organizuoja tokį renginį ir jiems savų sirgalių akivaizdoje bus labai svarbu laimėti. O mūsų jauna ekipa jokių organizacinių rūpesčių šiais metais neturi ir bandysime estams kibti į atlapus. Šį sezoną jau dalyvavome Lietuvos rankinio taurės turnyro finaliniame turnyre „Švyturio“ arenoje. Tai mūsų jaunų žaidėjų neturėtų gąsdinti laukiantis renginys. Jaunimas turėtų susitvarkyti.

– Kaip vertinate varžovą – „Viljandžio“ klubą?

– Estų komanda – žinoma. Ji turi kelis vyresnių ir jaunesnių žaidėjų. Tai tikrai stipri ekipa, derinanti patirtį ir jaunystę bei turiint netrumpą atsarginių žaidėjų suoliuką. Jų komandinis mechanizmas veikia tikrai neblogai. Analizavome jų taktikas tiek puolime, tiek gynyboje. Su „Viljandžiu“ bus įdomu žaisti.

– Koks bus svarbiausias uždavinys žaidžiant pusfinalyje?

– Akcentuosime greitą žaidimą. Rungtyniausime greitai, veržliai. Tai turi būti mūsų atakų pagrindas. Dėl patirtos traumos mums negalės padėti Seydas Navidas Naghavialhosseinis, tačiau į aikštelę sugrįžo iš skausmų išsivadavęs Rokas Palskys.

– Ar prieš pusfinalio mačą Estijoje planuojate treniruotę?

– Išvažiuosime penktadienį vakare, po darbo, todėl Estijoje neturėsime galimybės surengti treniruotės. Žinoma, būtų gerai, jei galėtume nuvykti anksčiau, pasitreniruoti, išbandyti areną. Planuojame, kad Viljandį pasieksime naktį iš penktadienio į šeštadienį, galbūt būsime apie vidurnaktį. Pailsėsime, išsimiegosime ir kitą dieną važiuosime tiesiai į rungtynes.

– Sekmadienį vyks kovos dėl bronzos ir aukso. Ką tikitės parvežti į Klaipėdą?

– Norisi medalių. Žinoma, labiausiai norėtųsi aukščiausios prabos, tačiau tikrai džiaugsimės nesvarbu kuriais medaliais.

Rungtynių tvarkaraštis

Balandžio 23 d. (šeštadienį):

15 val. „Viljandi“– Klaipėdos „Dragūnas“.

17.30 val. Polva „Serviti“ – Vilniaus „Šviesa“.

Balandžio 24 d. (sekmadienį):

13 val. – rungtynės dėl 3 vietos.

15.30 val. – finalas.

„Dragūno” rankinio klubo inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *