2024 16 balandžio

Mažųjų regbininkų festivalyje – klaipėdiečių siausmas

Net 50 mažųjų klaipėdiečių varžėsi sostinėje vykusiame Lietuvos vaikų nekontaktinio regbio festivalio ketvirtajame ture.

Dvejose amžiaus grupėse varžėsi daugiau kaip 50 komandų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Lazdijų. Net 10 ekipų atstovavo „Klaipėdos Kovo“ regbio klubui.

Toks aktyvumas kilo po to, kai buvo pradėtas įgyvendinti projektas, bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis ir administruojamas Švietimo mainų paramos fondo.

Tarp 5–7 metų vaikų čempioniškai žygiuoja jau seniai pralaimėjimų nepatyrę Klaipėdos „Gilijos“ pradinės mokyklos moksleiviai su savo lyderiu, kapitonu ir taškų rinkimo „mašina“ – Hubertu Mačerniu.

Taip pat puikiai kovojo ir nemažai pergalių pasiekė „Pajūrio“ pradinukų bei ukrainiečių vaikų komandos, H. Zudermano mokyklos moksleiviai bei „Kovo makvynai“. Pastarųjų gretose tiesiog skraido Armandas Nevieras.

7–9 metų vaikučių varžybose gerai žaidė „Versmės“, „Gilijos, L. Stulpino, „Pajūrio“, „Vyturio“, „Smeltės“ mokyklų komandos. Jos laimėjo daugybę susitikimų.

Tai trenerių Donato Streckio, Gintarės Domijonaitienės, Aistės Noreikaitės, Linos Šlymienės ir Elenos Ščerbak darbo vaisiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *