2024 25 balandžio

Uostamiesčio 13-mečiams jaunučiams Lenkijoje buvo per sunku

Klaipėdos futbolo mokyklos 13-mečiai berniukai turėjo progos rungtyniauti dideliame tarptautiniame turnyre Gdanske „Number One Cup 2022“.

Lenkijos uostamiestyje varžėsi net 28 ekipos iš 14 valstybių. Į turnyrąą nepateko visi norintys, tarp lenkų jaunučių komandų vyko net atrankos varžybos.

Mūsų šaliai be klaipėdiečių dar atstovavo Vilniaus futbolo akademija (iki 2020-ųjų – Darvydo Šerno FA). Sunku buvo patikėti, tačiau turnyre buvo įspūdinga puokštė garsių Europos klubų – Paryžiaus (Prancūzija) „Saint-Germain“ (PSG), Liverpulio „Liverpool“ (Anglija), Turino (Italija) „Juventus“, „Eindhoven“ (Nyderlandai), Prahos (Čekija) „Sparta“.

28 komandos buvo paskirstytos į 4 grupes. Klaipėdos FM ekipai teko laimė pirmame etape kovoti su italų „Parma“, vengrų Budapešto MFA, čekų Prahos „Sparta“ bei lenkų klubais – Gdansko „Lechia“, Gorzovo „Warta“ bei Krokuvos „Cracovia“.

Aikštelėje komandoms atstovavo po 9 žaidėjus, rungtynes grupėje sudarė vienas 17 minučių (vėliau 25 min.) kėlinys.

Klaipėdiečiai turnyrą pradėjo nulinėmis lygiosiomis su „Cracovia“. Po to per vieną dieną teko praryti net tris karčias piliules. Žaidžiant su „Lechia“ pralaimėta 0:2, „Warta“ – 1:3, MFA – 0:4.

Po šių nesėkmių tapo aišku, kad dėl aukštų vietų kovoti nebeteks. Tačiau Klaipėdos FM auklėtiniai, vadovaujami Andriaus Jokšo ir Zigmanto Butkaus, parodė, kad turi charakterį – 0:0 sužaidė su bendraamžiais iš Italijos ir 1:0 įveikė čekus. Tačiau net ir sėkminga pabaiga nepakėlė lietuvių iš grupės dugno. Surinkę 5 taškus, klaipėdiečiai liko paskutiniai ir trečią dieną žaidė tik dėl 25-28 vietų.

Septintosios varžybos klaipėdiečiams vėl neatnešė džiaugsmo – 0:1 pralaimėta Varšuvos „Varsovia“ (Lenkijoje) devintukui. Paskutinis mūsų berniukų mačas su Kopenhagos B1893 (Danija) ekipa buvo dėl garbės, kuri iš jų nebus paskutinė. Šįkart klaipėdiečiai triumfavo 2:1 ir tarp 28 klubų užėmė 27-ąją vietą.

Turnyrą laimėjo portugalų „Sporting“, finale 3:0 nugalėjęs „Juventus“ komandą. Treeti buvo „Eindhoven“ futbolininkai, mažajame finale 5:0 sutriuškinę Prahos „Spartą“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *