2024 21 rugsėjo

Klaipėdos kurtieji buriuotojai buvo pastebėti Lietuvoje

Penktadienį 11-ąjį kartą Lietuvos buriavimo žurnalas „Vėjo 3!” išdalins Metų buriuotojų titulus. Tačiau tik pirmą sykį žurnalo apdovanojimų ceremonijoje dalyvaus ir kurtieji.

Klaipėdos „Šermukšnio“ sporto klubo vėjo ir burių tramdytojai buvo pastebėti praėjusiais metais ir įtraukti į pretendentų būrelį „Metų iniciatyvos“ nominacijai.

Apdovanojimų organizatoriai atkreipė dėmesį į praėjusią vasarą Elektrėnų mariose, „Poseidono“ buriavimo klube klaipėdiečių surengtą pirmąją buriavimo stovyklą, kurioje kurtieji ne tik gilino žinias teorijos pratybose, bet ir praktiškai kinkė vėją į bures.

Daugeliui „šermukšnių“ tai buvo pirmas kartas, o kai kuriems maloni proga prisiminti įgūdžius, gautus Kuršių mariose ar Baltijos jūroje.

Negana to, klaipėdiečiai Laura Jūdvytytė, Marius Andrijauskas, Marius Rimkus ir Robertas Simaitis ryžosi dalyvauti 2-ajame pasaulio kurčiųjų buriavimo čempionate, surengtame Baltijos jūros Pucko įlankoje. Lietuvos atstovai, nors ir nenudžiugino medaliais, tačiau savo tikslus įgyvendino: iš pradžių „Mariner 19“ klasės burlaivių regatoje užėmė 5-ąją vietą, vėliau su „Puck“ klasės jachta – 6-ąją.

„Metų iniciatyvos“ kategorijoje dar yra nominuota „Buriuotojų iniciatyva“, kuri iškovojo teisę lengviau registruoti Lietuviškas jachtas. Lietuvos buriuotojų iniciatyvinė grupė pasistengė, kad būtų oficialiai patvirtinti šalies vidaus vandenų transporto priemonių registravimo taisyklių pakeitimai, kurie nuo šiol leis buriuotojams daug lengviau registruoti jachtas Lietuvoje ir mūsų trispalvę kabinti ne po zalingiu, o ant flagštoko.

Dar vieni iš pretendentų – „Minijos“ buriavimo klubo nariai, Kovo 11-ąją Lietuvos ir Ukrainos vėliavų spalvomis nudažę seniausią Lietuvoje Ventės rago švyturį. Taip buvo išreikštas palaikymas ukrainiečiams.

Kam atiteks „Metų iniciatyvos“ titulas, nuspręs komisija, kurią sudaro „Vėjo3“ atstovai, kompetentingi buriuotojai ir žurnalistai. Metų buriuotojų apdovanojimai vyks penktadienį 18 val. moderniame Vilniaus „MO muziejaus“ uoste (Pylimo g. 17).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *