2024 27 liepos

Neįgaliųjų sporto šventėje – per 300 dalyvių

Per 300 dalyvių, daugybė įvairių sportinių rungčių, per kraštus besiliejančios emocijos, komandinis susitelkimas ir bendrystė. Tokiais akcentais ketvirtadienį Klaipėdos lengvosios atletikos mokykloje paminėta Tarptautinė neįgaliųjų diena.

Visame pasaulyje ji minima gruodžio 3-iąją, tačiau įvairių įstaigų pageidavimu ši šventė Klaipėdoje surengta paskutinę rudens dieną – lapkričio 30-ąją.

Subūrė ne tik klaipėdiečius

Į šventę sugužėjo dalyviai iš Klaipėdos, Priekulės, Kretingos, Gargždų ir aplinkinių miestelių.

Per tuzinas skirtingų įvairių neįgaliųjų organizacijų atstovų subūrė komandas iš 10 narių ir varžėsi komandinėse estafetėse.

Vien estafečių rungtyse dėl komandinių taurių varžėsi 150 dalyvių, o dar maždaug tiek pat pavienių dalyvių įsiliejo į sporto šurmulį: žaidė šachmatais, šaškėmis, bočia, dalyvavo įvairiose futbolo, krepšinio, jėgos sporto, lengvosios atletikos rungtyse, galynėjosi rankų lenkimo ir smiginio varžybose, traukė virvę.

Komandinių estafečių varžybos vyko estafetės principu. Taip buvo siekiama, kad dalyviai daugiau bendrautų tarpusavyje ir pajustų komandinę atmosferą.

Absoliučiai geriausia Sporto šventės komanda tapo Klaipėdos „Medeinės“ mokykla, kurios moksleiviai dominavo didžiojoje daugumoje estafečių rungčių.

Į šventę susirinko išties gausi šios mokyklos bendruomenė – 75 mokiniai, būrys mokytojų, padėjėjų, tėvelių.

„Šįkart estafečių rungtims subūrėme net penkias komandas. Vyko smagus komandinis sportinis darbas. Smagi šventė. Joje dalyvaujame kasmet ir mūsų moksleiviai iš jos visada grįžta su plačiomis šypsenomis bei apipilti dovanomis. Komandinės rungtys vaikams tik dar labiau sužadina emocijas ir įspūdžius, jaučiama bendrystė ir susitelkimas“, – sakė „Medeinės“ mokyklos mokytoja Olesia Matulevičienė.

Antrąją vietą iškovojo „Litorinos karalių“ komanda, trečiąją – „Litorinos liūtai“.

Tie, kas nenorėjo dalyvauti komandinėse estafečių rungtyse, rado gausybę kitos veiklos.

Renginio organizatoriai įsteigė taures, įvairių prizų, o visiems dalyviams – šventės atminimo medalius.

Bendrystė suvirpino širdis

„Per tokias šventes supranti, kad žmonėms iki nuoširdžios laimės reikia tiek nedaug. Smagu matyti tiek nesuvaidintų ir gerų emocijų. Pats pasikroviau energijos ir pozityvo“, – sakė šventės metu rankų lenkimo ir jėgos sporto rungtis kuravęs „Šanso“ sporto klubo vadovas Arūnas Jocys.

Daug dalyvių sutraukė ir antroji mūsų religija – krepšinis.

„Snaiperio konkurse varžėsi per 100 dalyvių, vos spėjome suktis. Šioje šventėje dalyvauju jau daugybę metų ir pažįstu daugumą dalyvių. Visada smagu su jais vėl susitikti ir sportiškai praleisti dieną. Tai unikali šventė“, – pasidžiaugė Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkauskas.

Smiginio rungtyje taip pat savo rankos taiklumą išbandė per 100 dalyvių.

„Buvo ir tokių, kurie prašė pakartoti, buvo eilės norinčiųjų. Smagu, kad yra organizuojamos tokios šventės. Visi labai draugiški, vieningi, o svarbiausia – bendrystė ir geros emocijos“, – sakė smiginio rungties teisėjas Algirdas Vaicekauskas.

Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas, į šventę atsivežęs futbolo vartus ir paruošęs smagių futbolo estafečių, taip pat liko maloniai nustebęs dėl tokio gausaus dalyvių skaičiaus.

„Malonu, kad futbolo rungtys sudomino didelį kiekį dalyvių. Ši šventė įrodo, kad visi esame lygūs, visi – aktyvūs ir sportiški“, – teigė R. Žvingilas.

Varžybas paįvairino meninė programa

Į šventę aktyviai įsiliejo ir „Žuvėdros“ neįgaliųjų sporto klubo, „Pamario“ neregių ir silpnaregių šaškių klubo atstovai, teisėjavo būrys Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos trenerių. Visi surėmė pečius, kad ši šventė kiekvienam dalyviui būtų jauki, nuotaikinga ir įsimintina.

Nuotaikingą pramankštą – šokį dalyviams paruošė „Klaipėdos lakštutės“ socialinių paslaugų centro kineziterapeutė Žavinta Balsė.

Pirmą kartą miesto renginyje pasirodė Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos ir Klaipėdos „Litorinos“  moksleiviai, kartu dalyvaujantys ilgalaikiame įtraukiojo ugdymo projekte.

Specialiai šiai šventei šokį paruošė ir Klaipėdos mokyklos – daugiafunkcinio centro „Svetliačiok“ breiko komanda „Be ribų“ (komandos vadovas – Artiomas Kazakovcevas).

„Didžiausias laimėjimas – dalyvauti čia, būti kartu draugų, bičiulių apsuptyje ir jaustis, kad esate mylimi, gerbiami. Jūsų entuziazmas ir sportiškumas – užburiantis“, – sakė renginio vedėjas Paulius Matulevičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *