2024 30 balandžio

„Dragūnas“ turės idealią progą suvesti sąskaitas su „Šviesa“

Šeštadienį į Garliavą rinksis keturios stipriausios Lietuvos vyrų rankinio komandos, kurios susikaus dėl pirmojo sezono trofėjaus – Lietuvos taurės.

Klaipėdos „Dragūnui“, kad patektų į finalą, teks peršokti Vilniaus „Šviesos“ barjerą.

Prieš metus Alytuje „Šviesos“ rankininkai pranoko „Dragūną“ 31:29 ir atėmė iš klaipėdiečių 2019 metais iškovotą taurę. Klaipėdiečiai keturis metus iš eilės žengė į LRF taurės turnyro finalus ir du kartus juos laimėjo.

Klaipėdiečiai nors lygoje šiuo metu yra jiems neįprastoje trečioje vietoje, tačiau pastaruoju metu demonstruoja itin solidų žaidimą. „Dragūną“ iš rikiuotės išmušęs buvo koronavirusas, tačiau dabar komandos žaidėjai jau yra sveiki ir nukeltose ketvirtfinalio rungtynėse jie tvirtai įveikė Alytaus „Varsą–Stronglasą“.

Klaipėdos komandos gretose negalima išskirti vieno aiškaus lyderio, o rezultatyviausias šiuo metu yra Mykolas Lapiniauskas, per rungtynes vidutiniškai pelnantis po 4,7 įvarčio. Dėmesį reikėtų atkreipti ir į ekipos naujoką Danilą Chlušaką. Ukrainietis jau spėjo sužaisti du mačus „Dragūno“ gretose ir abu kartus pelnė po 5 įvarčius.

„Šviesa“ į Garliavą atvyks ginti iškovoto titulo, o istorija byloja, kad tai padaryti vyrų komandoms sekasi išties sudėtingai. Pastaruoju metu to padaryti nepavykdavo nei vienai iš komandų.

Vilniaus septynetuko stiprybė – išsaugota žaidėjų branduolys, kartu žaidžiantis ne pirmus metus. Ekipoje ryškų vaidmenį vis dar vaidina Valdas Drabavičius, renkantis po 5,4 įvarčio, taip pat vis tvirčiau jaučiasi kairysis pusiau kraštas Karolis Antanavičius, renkantis po 5,2 įvarčio.

Geru puolimu pasižyminti „Šviesa“ šalies pirmenybėse nepralaimėjo nė karto ir tik sykį sužaidė lygiosiomis su „Varsa–Stronglasu“, tad su dzūkais čempionate dalijasi 1–2 vietomis.

„Šviesai“ šiuo metu priklauso ir Lietuvos supertaurė, o finale vilniečiai palaužė būtent būsimą savo varžovą „Dragūną“.

Nors žiūrovai į rungtynes įleidžiami nebus, tačiau pusfinalį 17 val. tiesiogiai bus galima stebėti „Youtube“ kanalo Lietuvos rankinio federacijos paskyroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *