2024 27 liepos

Į nacionalinę komandą pakviesti trys klaipėdiečiai

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas pasirinko keturiolika žaidėjų, vasario 20 ir 22 d. Vilniuje stosiančių į lemiamas kovas paskutiniame Europos čempionato atrankos etape.

14-tuke yra trys klaipėdiečiai – Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius (abu žaidžia Vilniaus „Ryte“) bei Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“; Italija).

Mūsų šalies krepšininkų laukia susitikimai su Čekijos ir Danijos rinktinėmis.

Prieš lemiamą Europos čempionato atrankos ciklą pakviesti dar Dariaus Maskoliūno treniruojamoje rinktinėje nebuvę, tačiau jau anksčiau Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėję Šarūnas Vasiliauskas ir Vaidas Kariniauskas.

 „Eisime į rungtynes su tais, ką turiu, – atsakė D. Maskoliūnas, paklaustas, ar galima tikėtis kokių nors žaidimo pokyčių. – Bet man svarbiausia, kad visi suprastų šio lango svarbą. Kai esi pakviestas į rinktinę, apie jokią motyvaciją nereiktų net kalbėti, bet, kaip matome pagal pastarąjį ciklą, to greičiausiai aną kartą ir pritrūko. Šį kartą turime situaciją ne „noriu-nenoriu“, o tiesiog „būtina“, todėl tikiuosi maksimalaus susikaupimo“.

Atrankos turnyro C grupėje lietuviai su Danijos rinktine dalijasi 2–3 vietomis, o į Europos čempionatą pateks šeimininkė Čekija ir dvi geriausios grupės komandos. Vasario 20 d. lietuviai susitiks su Čekija, kurią pirmosiose rungtynėse nugalėjo 97:89 bei vasario 22 d. su Danijos rinktine, kuriai pralaimėjo 76:80.

Lietuvos rinktinės sudėtis

Mindaugas Girdžiunas, Arnas Butkevičius (abu iš Vilniaus „Ryto“), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“; Italija), Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas (abu iš Krasnodaro „Lokomotiv–Kuban“; Rusija), Vaidas Kariniauskas (Utenos „Juventus“), Arnas Velička (Braunšveigo „Lowen Braunschweig“; Vokietija), Šarunas Vasiliauskas (Izmiro „Aliaga Petkimspor“; Turkija), Tomas Dimša (Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“; Ispanija),  Jonas Mačiulis (Atėnų „AEK“; Graikija), Gytis Masiulis (Panevėžio „Lietkabelis“), Regimantas Miniotas (Bilbao „RETAbet basket“; Ispanija), Laurynas Birutis (Santjago de Kompostelos „Obradoiro Monbus“; Ispanija), Marekas Blaževičius (Kauno „Žalgiris“).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *