2024 27 balandžio

Naudingiausiai žaidusių krepšininkų penketuke – net keturi klaipėdiečiai

Nacionalinės krepšinio lygos čempionato aštuntfinalio etapo naudingiausiai žaidusių krepšininkų penketuke net keturi klaipėdiečiai. Trys iš jų atstovauja kitų miestų komandoms – „Gargždams“, „Šilutei“.

Aštuntfinalio LVŽ (MVP) tituluotas „Gargždų“ puolėjas Mantas Ruikis. Krepšininkas per dvejas rungtynes vidutiniškai pelnė po 26 taškus, atkovojo po 10 kamuolių ir rinko po 30,5 naudingumo balo.

35-erių 197 cm ūgio klaipėdiečio vedami „Gargždai“ aštuntfinalį laimėjo greičiausiu būdu – namuose triumfavo 93:71, o išvykoje pasiekė pergalę 85:81.

M. Ruikis abejose rungtynėse atkovojo po 10 kamuolių ir užfiksavo du dvigubus dublius. Pirmajame mače jis surinko 30 taškų (6 dvitaškiai iš 11, 4 tritaškiai iš 8, pataikytos visos 6 baudos), o antrajame pelnė 22 taškus (6 dvitaškiai iš 8, 2 tritaškiai iš 8, 4 baudos iš 5).

M. Ruikis yra rezultatyviausias NKL krepšininkas. Jis šį sezoną vidutiniškai pelno po 17,8 taško.

„Gargždai“ ketvirtfinalyje susirems su Marijampolės „Sūduva–Mantinga“. Kova iki trijų pergalių prasidės kovo 10 d.

LVŽ penketuke yra dar vienas klaipėdietis, ginantis „Gargždų“ garbę – Modestas Kumpys.

Jis siautėjo pirmajame mače su Vilniaus „Perlu–Energija“, surinkęs 21 tašką, atkovojęs 14 kamuolių, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus bei uždirbęs 35 naudingumo balus.

Atsakomosiose rungtynėse krepšininkas buvo kiek pristabdytas, tačiau vis tiek pelnė 9 taškus ir sugriebė 12 kamuolių.

Tarp penkių naudingiausių krepšininko ir keturių klaipėdiečių vienintelis Nojus Mineikis atstovauja Klaipėdos ekipai – „Neptūnui–Akvaservis“.

Klaipėdiečiai aštuntfinalyje 2:1 palaužė Palangos „Kuršius“, o N. Mineikis buvo vienas svarbiausių ekipos lyderių.

Antrosiosee rungtynėse, kurias klaipėdiečiai namuose laimėjo 86:81, buvusio „Neptūno“ kapitono Audriaus Mineikio sūnus surinko 20 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir uždirbo 36 efektyvumo balus.

Lemiamose varžybose puolėjas prie pergalės prisidėjo 7 taškais, 9 atkovotais kamuoliais ir itin svarbiu tritaškiu mačui baigiantis.

Koks penketukas be „Šilutėje“ rungtyniaujančio Valdo Vasyliaus?  

Aukštaūgis iš Klaipėdos labiausiai buvo pastebimas antrosiose rungtynėse su Vilkaviškio „Perlu“, per kurias pelnė 23 taškus (8 dvitaškiai iš 11), atkovojo 11 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 37 naudingumo balus. Klaipėdietis pasiekė savo geriausią rezultatą lygoje.

Penktasis LVŽ – taip pat „Šilutėje“ žaidžiantis Linas Lekavičius.

„Šilutė“ aštuntfinalyje Vilkaviškio „Perlą“ įveikė 2:0, o prie sėkmės itin prisidėjo vidutiniškai po 36 min. žaidęs L. Lekavičius.

Kauno „Žalgiryje“ rungtyniaujančio Luko Lekavičiaus vyresnysis brolis pirmame mače ne tik pelnė 25 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau pelnė pergalingus taškus.

Antrajame susitikime iš Šilalės kilęs krepšininkas surinko 10 taškų, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 5 ir perėmė 4 kamuolius bei įsirašė 28 naudingumo balus, o „Šilutė“ triumfavo panaikinusi 25 taškų deficitą.

Pamario penketukas ketvirtfinalyje varžysis su Jonavos „CBet“ ekipa, kurioje žaidžia klaipėdietis Tomas Delininkaitis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *