2024 29 balandžio

„Neptūnas“, įveikęs „Pieno žvaigždes“, išlipo iš pralaimėjimų duobės

Klaipėdos „Neptūnas“ nutraukė penkių pralaimėjimų grandinę, namuose 80:74 (17:25, 24:17, 16:8, 23:24) nugalėjęs Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Šiose rungtynėse uostamiesčio ekipai padėti negalėjo keturi žaidėjai – Žygimantas Janavičius, Klaidas Metrikis, Aidas Einikis ir Džiugas Slavinskas. O sirgusio Tado Pažėros ir nugarą pasitempusio Evaldo Šaulio situacija, ar galės žaisti paaiškėjo vos prieš dvikovos pradžią.

„Džiugu, kad tokioje sunkioje situacijoje pagaliau iškovota pergalė, – po laimėtų varžybų mintimis dalijosi „Neptūno“ vyr. treneris T.Gaidamavičius. – Treniravomės taip, kaip leido galimybės. Pasikvietėme dublerių komandos žaidėjus. Viskas gerai. Stengėmės šiose rungtynėse kuo labiau įvykdyti paruoštą planą. Manau, kad gynyboje tai kažkiek pavyko. Planas buvo pristabdyti Tomą Lekūną bei „Pieno žvaigždžių“ tritaškius. Kažkiek tai pavyko padaryti.“

Startiniu „Neptūno“ įžaidėju buvo 19-metis Adomas Sidarevičius, kuriam tai buvo vos antrasis karjeros mačas LKL pirmenybėse. O šeši jaunojo snaiperio Nojaus Mineikio taškai iš eilės prieš pat didžiają pertrauką išvedė uostamiesčio ekipą į priekį 41:40.

„Tie vaikiukai yra šaunuoliai. Ateina užsigrūdinę, nieko nebijo. Žinoma, padaro vaikiškų klaidų, bet jie tikrai atlieka savo darbą, stengiasi ir dirba. Man svarbiausia, kad aikštelėje jie nebijo. Tai didžiausias pliusas, o vaikiškas klaidas galima ir kažkiek pateisinti“, – jaunų auklėtinių žaidimą komentavo T.Gaidamavičius.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais lapkričio 21-ąją Vilniuje su „Rytu“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *