2024 26 balandžio

Klaipėdietis dviratininkas Europos čempionate – antruosiuose dešimtukuose

Europos dviračių treko čempionate Bulgarijoje rungtyniavęs klaipėdietis Justas Beniušis kovojo dviejose rungtyse – skrečo ir daugiakovės.

Abiejose užėmė panašias vietas – 16-ą (tarp 20 dalyvių) ir 15-ą (tarp 19-os).

Ketvirtadienį vykusios skrečo (15 km; 60 ratų) varžybos buvo tarsi apšilimas prieš sunkų ir atsakingą rytojų, mat omniumas, skirtingai nei skrečas, yra olimpinė rungtis, todėl jai yra visai kitoks dviratininkų dėmesys.

Daugiakovę sudarė keturios rungtys – skrečas, tempo lenktynės, atkrintamosios lenktynės ir grupinės lenktynės dėl taškų.

Skrečo varžybose užėmęs 13-ąją vietą, klaipėdietis pelnė 16 taškų. Tempo lenktynėse mūsų dviratininkas buvo 14-as. Tiek taškų jis ir gavo už šią poziciją.

Sėkmingiausios uostamiesčio dviratininkui buvo paskutiniosios dvejos varžybos. Atkrintamosiose lenktynėse J.Beniušis buvo 10-as, uždirbo 22 taškus.

Po trijų rungčių ir prieš alinančias 100 ratų grupines varžybas Klaipėdos atstovas buvo 13-as.

Paskutinėje rungtyje lietuviui sunkiai sekėsi rinkti taškus. Antrame tarpiniame finiše jis sugriebė 3 taškus, o šeštame tarpiniame – dar vieną. To užteko, kad J.Beniušis būtų dešimtuke, tačiau galutinėje įskaitoje klaipėdietis nusmuko į 15-ą vietą.

Čempionu tapo Matthew Wallsas iš Didžiosios Britanijos, vicečempionu – Jevgenijus Karaliokas iš Baltarusijos. Bronzos medalį iškovojo portugalas Iuris Leitao.

Pastarąjį kartą lietuviams omniumo rungtyje medalį pavyko laimėti 2012 m. Pasistengė dabar Klaipėdoje įsikūręs Gediminas Bagdonas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *