2024 29 balandžio

„Dragūnas“ EHF taurės turnyre krito po pirmo mūšio

Klaipėdos „Dragūno“ septynetukas ir atsakomosiose Europos rankinio federacijos taurės turnyro rungtynėse savo arenoje kapituliavo prieš Suomijos „Cocks“ klubą – 26:39 (12:17).

Mače Ryhimekyje varžovai buvo pajėgesni 33:24.

Artūro Juškėno auklėtiniai lygiaverčiais varžovais sugebėjo būti per pirmąsias minutes. Suomiai šovė į priekį po to, kai lietuviai buvo priekyje 8:7. „Cocks“ rankininkai pelnę tris įvarčius iš eilės ėmė tolti nuo daugkartinių Lietuvos čempionų  – 10:8, 12:9, 17:12.

O toliau svečiai tapo visiškai nepavejami.

„Reikia pripažinti, kad ne tokio paties lygio komanda esame. Jei mūsų žaidimas geras, kovoti su suomiais galime, bet su tokiu žaidimu, kokį dabar demonstruojame, kovoti negalime. Aikštelėje atrodėme ne kaip profesionalai“, – po pralaimėjimo suomių klubui kritikos savo komandai negailėjo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Pasak A.Juškėno, pralaimėjimo priežastys slypi detalėse – problemų buvo ir gynyboje vienas prieš vieną, ir gynyboje du prieš du, metimų kokybė buvo prasta.

 „Viskas prasideda nuo smulkių dalykų. Kol jėgų turėjome, pirmame kėlinyje žaidėme maždaug apylygiai, bet už kiekvieną klaidą buvome tuojau pat nubausti. Privalėjome neklysti, bet neklysti nėra lengva. Turėjome lėtinti žaidimą. Dabar esame blogos formos. Nesinori kažko kaltinti, turime visi suvirškinti pralaimėjimą, pasižiūrėti į veidrodį ir žygiuoti toliau. Faktas, kad komplektacijoje yra spragų. Jei su šia sudėtimi norime pasiekti aukštų rezultatų, tada kiekvienas žaidėjas turi į savo vaidmenį komandos žaidime turi žiūrėti daug atsakingiau. Reikia daugiau žaidybinės drausmės“, – įsitikinęs klaipėdiečių strategas.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Cocks“ 26:39 (12:17).

„Dragūnas“: L.Juškėnas – 6, D.Virbauskas – 5, G.Šmantauskas – 4, A.Bučius, G.Virbauskas, B.Butkus – po 2, L.Simonavičius, M.Lapiniauskas, T.Drakšas, O.Biknius, T.Valentukevičius – po 1.

„Cocks“: T.Tamminenas – 6, D.Djekičius – 5, S.Mijatovičius, I.Bakas, M.Kaukoranta – po 4.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *