2024 28 balandžio

Klaipėdiečio tenisininko E. Butvilo pergalė

Rumunijoje vykusiame Tarptautinės teniso federacijos (ITF) 2-os kategorijos jaunių turnyre triumfavo Edas Butvilas.

Iš karto į pagrindinę grupę patekęs 16-metis klaipėdietis, vienetų varžybų pirmosiose rungtynėse 6:1, 6:4 patiesė rumuną Matei Cristianą Onofrei.

Aštuntfinalyje E. Butvilas sukryžiavo raketes su serbu Petaru Teodorovičiumi. Nelengvai, tačiau lietuvis laimėjo – 7:6, 6:3.

Nervų karas lauke ketvirtfinalyje. Prancūzas Maxence Rivetas laimėjo pirmą setą 6:3, antrajame klaipėdietis irgi vaikščiojo ant skustuvo ašmenų, tačiau išlygino bendrą rezultatą – 7:5. Lemiamas setas buvo pats lengviausias, E. Butvilas laimėjo 6:3.

Kaip būtų keista, pusfinalyje buvo parankiausias varžovas, pirmoji turnyro raketė –Adamas Jurajda. Čekas nugalėtas 6:1, 6:0.

Lemiamame mūšyje klaipėdietis susirėmė su bulgaru Petru Nesterovu. Su antruoju pagal reitingą turnyro tenisininku visos partijos baigėsi vienodu rezultatu – 6:4. Pirmą setą laimėjo E. Butvilas, antrą – varžovas, o trečiajame vėl triumfavo klaipėdietis.

Oradia mieste E. Butvilas žaidė ir dvejetų varžybose. Kartu su australu Philipu Sekuličiumi klaipėdietis toli nenukeliavo. Pralaimėję pirmą kovą 5:7, 3:6 rumunui Mihai Alexandrui Comanui ir serbui P. Teodorovičiumi, nepateko į kitą etapą.

„Pastaruoju metu uždirbome 200 reitingo taškų ir pakilome į ITF jaunių reitingo lentelės 70-tuką“, – džiaugėsi tenisininko tėvas ir treneris Tomas Butvilas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *