2024 29 balandžio

Nepavyko įveikti „Lietkabelio“, patirta septinta nesėkmė

Klaipėdos „Neptūnas“ , namie 80:90 nusileidęs Panevėžio „Lietkabeliui“,  patyrė septintą pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos čempionate.

„Skaudžiai pralaimėjome rungtynes. Labai gaila, nes lyg ir neblogai pradėjome, tačiau vis papuolėme į duobeles. Klydome vaikiškai ties vidurio linija, o tuomet sulaukdavome greitos varžovų atakos, – teisinosi „Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius. – Mes apie tai vis kalbame, nes tokios klaidos neigiamai atsiliepia rezultatui. Esame jauni, tačiau negalime taip kvailai klysti. Mums dar trūksta patirties. „Lietkabelis“ įgijo pranašumą ir gerai kontroliavo eigą. Dar spaudėme, bandėme pavyti varžovus. Kažkiek pavyko, bet ne visai.“

Susitikimui prasidėjus greitai 8 taškus pelnė Evaldas Šaulys, vėliau iš snaiperio estafetę perėmė Džiugas Slavinskas, iki didžiosios pertraukos surinkęs 9 taškus. T.Gaidamavičiaus auklėtiniai aktyviai gynėsi, po perimtų kamuolių pelnės „lengvus“ taškus.

Po 20 min. šeimininkai pirmavo 40:37.

Antrajame ketvirtyje įspūdingu dėjimu, su varžovo pražanga, nustebino „Neptūno“ vidurio puolėjas Benas Griciūnas. Šilutiškis sužaidė geriausias rungtynes rungtyniaudamas Klaipėdos penketuke – 17 taškų ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

„Gerai žaidė. Pagaliau įeina į vėžes, gal jau apsiprato naujoje komandoje. Nors laukti teko ilgai. Bet tokio žaidimo iš jo ir tikimės“, – B.Griciūno kovą įvertino treneris.

„Lietkabelio“ ekipoje debiutavo serbas Djordje Gagičius. Pirmasis krepšininko blynas prisvilo. Antroji nesportinė pražanga trečiajam kėliniui baigiantis jam nutiesė kilimą į drabužinę.

Prieš lemiamas dešimt dvikovos minučių „Neptūnas“ atsiliko 63:65.

Ketvirtąjį ketvirtį Klaipėdos krepšininkai pradėjo klysdami ir nepataikydami. Ttuo pasinaudojęs „Lietkabelis“ pabėgo 14 taškų skirtumu. T.Gaidamavičiaus kariauna nesirengė pasiduoti – spaudė nuo varžovų krepšio. Du perimti E.Šaulio kamuoliai ir jo taiklus tritaškis su varžovo pražanga sugrąžino viltį. Šeimininkai skirtumą sumažino iki 6 taškų, tačiau arčiau priartėti nepavyko.

Nesėkme pasibaigusiose rungtynėse „Neptūno“ žaidėjai pataikė 31 proc. tritaškių ir 61 proc. baudų, o varžovai iš toli ir nuo baudų metimų linijos atakavo puikiai – 50 proc. ir 100 proc.

„Neptūnas“ LKL čempionate turi 3 pergales ir 7 pralaimėjimus.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais antradienį, Pasvalyje susikaus su „Pieno žvaigždėmis“.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – „Lietkabelis“ 80:90 (22:24, 18:13, 23:28, 17:25).

„Neptūnas“: B.Griciūnas – 17, E.Šaulys – 15, M.Mažeika – 11, M.Jogėla, D.Slavinskas – po 9.

„Lietkabelio“ KK nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *