2024 29 balandžio

Sėkmingiausias L. Kanciaus etapas Dakaro ralyje

Klaipėdietis Laisvydas Kancius penktąjį Dakaro ralio etapą, kurio ilgis 625 km, o greičio ruožas 419 km, baigė devintas. Tai sėkmingiausia Lietuvos keturratininko diena debiutiniame ralyje.

Nugalėjo argentinietis Nicolas Cavigliasso – 6 val. 9 min. 42 sek. Lietuvio laikas – 7 val. 57 min. 24 sek.

Antras buvo ketvirto etapo laimėtojas, taip pat argentinietis Manuelis Andujaras – 6 val. 11 min. 23 sek., trečias – čilietis Giovanni Enrico – 6 val. 53 min. 55 sek.

L. Kancius, dar net nepaspardęs padangų, skubėjo parašyti žinutę į Klaipėdą apie buvusią ir ateinančią dieną: „Šiandien buvo vėl labai ilgai diena ir labai ilgas greičio ruožas. Galvojau ši diena niekada nesibaigs. Nuo pusės greičio ruožo jau skaičiavau kilometrus, o kažkur 300-аjame kilometre prasidėjo labai didelės kopos, kuriose tempas iš viso krito. Kažkaip įveikiau greičio ruožą, o dar reikėjo parvažiuoti apie 260 kilometrų. Laukia šeštas greičio ruožas. O po jo – poilsio diena! Kelias į Hailą penktadienį bus lygus bei smėlėtas. Penktadienį organizatoriai žada įvairių formų bei spalvų kopų, kurios pareikalaus sugebėjimo jas įveikti. Jie mums žada ypatingai sudėtingą dieną ir sako, kad net patys stipriausi į Hailą turėtų grįžti su gerai atmuštomis rankomis. Kai kuriems dalyviams gali tekti susipažinti ir su naktine dykuma, o tai, tuo pačiu, reikštų ir trumpesnę poilsio dieną. To tikrai nenoriu. Tęsiu kovą, ačiū už Jūsų visų palaikymą“.

Po penkių turų bendroje įskaitoje L. Kancius liko 11-oje vietoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *