2024 16 balandžio

Medaliai ir kelialapiai buvo išdalyti Gargžduose

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos atskirų įrankių čempionate dalyvės varžėsi ne tik medalių, bet ir bilietų į Europos čempionatą, vyksiantį lapkričio 26-29 d. Kijeve (Ukraina).

Rungtyje su kamuoliu geriausiai pasirodė Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro auklėtinė Maja Gaiduk. Valentinos Bagrijevos, Viktorijos Petrovos ir Natalijos Jakovlevos ugdoma gimnastė pelnė 17,16 balo. Dėl antrosios vietos vyko atkakli kova tarp klaipėdietės Neilos Lavrenovaitės (trenerės Dovilė Vilnonė, Sandra Žilinskienė) ir vilnietės Faustos Šostakaitės. Abi jos pelniusios po 17 balų, sulaukė sidabro medalių.

O pratimus su lanku (17,06), kuokelėmis (18,88) ir kaspinu (13,93) geriausiai atliko F.Šostakaitė, aplenkusi didžiausią konkurenciją jai sudariusias uostamiesčio atstoves.

Rungtyje su kaspinu N.Lavrenovaitė su M.Gaiduk pelnė po lygiai taškų – po 12,93. Abiem klaipėdietėms atiteko antrosios vietos laurai.

Varžybose su lanku (16,33) ir kuokelėmis (15,50) vicečempionės vardą iškovojo Ema Lavrenovaitė, bronzos žetonai ir trečiosios vietos taurės įteiktos pajūrio grakštuolėms – Žanai Ignatjevai (lankas – 13,56) ir M.Gaiduk (kuokelės – 14,80).

Po čempionato buvo paskelbta, kad į Senojo žemyno čempionatą vyks F.Šostakaitė, o M.Gaiduk bus atsarginė Lietuvos rinktinės narė.

Jaunimo (gimusių 2005-2006 m.) grupėje absoliučiai geriausia buvo kaunietė Viktorija Jociūtė, pirmavusi visose keturiose rungtyse. Tačiau pratime su kamuoliu ji nebuvo vienvalde lydere. Su ja tolygiai varžėsi klaipėdietė Paulina Jočytė (tr. V.Bagrijeva, V.Petrova, N.Jakovleva). Abi gimnastės, pelniusios po 17,31 balo, buvo apdovanotos aukso medaliais.

P.Jočytė, buvusi geriausia tarp „viesulių“, dar iškovojo sidabro (pratime su kaspinu) ir bronzos (su šokdyne) žetonus.

Su medaliais iš Gargždų grįžo dar dvi jaunimo amžiaus grupės gimnastės – rungtyje su šokdyne vicečempione tapusi Žemyna Stočkutė ir rungtyje su kuokelėmis trečią vietą užėmusi Izabelė Macevičiūtė.

Į Lietuvos jaunimo rinktinę kartu su V.Jociūte pakviesta ir mūsų gimnastė P.Jočytė.

Jaunių, gimusių 2007-2008 m., pirmenybėse geriau sekėsi vilnietėms – Milana Tricolici iškovojo du aukso medalius (su kuokelėmis ir kaspinais), Roberta Ranonytė – vieną (su šokdyne).

Klaipėdietėms itin gerai pavyko tramdyti kamuolį. Jos šioje rungtyje užėmė pirmąsias keturias vietas. Auksą iškovojo Skaistė Razokaitė, sidabrą – Elinga Griciūtė, bronzą – Sofija Matutytė, ketvirta buvo Živilė Vitkutė.

Užtat pastaroji mergaitė iškovojo vicečempionės vardą pasirodžiusi su kaspinu. Bronzos medaliu trofėjų kolekciją papildė ir Ugnė Madzajūtė, užėmusi trečią poziciją rungtyje su šokdyne.

Jaunučių, gimusių 2009 m. ir vėliau, pirmenybėse dalyvės varžėsi daugiakovėje. D.Vilnonės ir S.Žilinskienės auklėtinė, pelniusi 30,96 balo, akivaizdžiu skirtumu pranoko artimiausias persekiotojas – kaunietę Tiją Motiekaitytę (25,96) ir vilnietę Vilę Sperskaitę (24,93).

Taip pat vyko jaunimo grupinių pratimų čempionatas. Jame du sidabro medalius pelnė Klaipėdos „Viesulo“ šešetukas – Gabija Saveikaitė, Smiltė Šunokaitė, Vasarė Tarankevičiūtė, Ugnė Kurlinskaitė, Neda Vaivadaitė ir Eleonora Christova. V.Bagrijevos, N.Jakovlevos, R.Vaserienės auklėtinės pirmame pratime nusileido Kauno „Starto“ komandai, antrame – Vilniaus „Gracijai“.

Iš viso „Viesulo“ sporto centro gimnastės iškovojo 21 medalį – 4 aukso, 11 sidabro ir 6 bronzos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *