2024 19 balandžio

Futbolą žaidžiančiai policininkei – „Metų pareigūnės“ titulas

Klaipėdos salės futbolo čempionate su vyrais rungtyniavusi ir „Klaipėdos policijos“ komandos garbę ginusi Lijana Gedminaitė sulaukė aukšto įvertinimo. Ji tituluota „Metų pareigūne“.

Beveik dvejus metus uostamiesčio policijos komisariate tarnaujanti L.Gedminaitė prisipažino, kad „Metų pareigūnės“ vardas jai buvo labai netikėtas.

„Kai Policijos dienos minėjime išgirdau savo pavardę – net kojas pakirto. Man tai didžiulis įvertinimas ir postūmis stengtis dar labiau. Čia kaip sporte – kam bėgti į aikštelę, jei nesieki laimėti“, – atviravo L.Gedminaitė.

Pareigūnės aistra futbolui pulsavo nuo mažens. Spardyti kamuolį ji pradėjo būdama septynerių. Vėliau su berniukais kamuolį spardančią mergaitę pastebėjo Klaipėdos futbolo mokyklos treneris ir pakvietė treniruotis.

Pastaruosius penkerius metus L.Gedminaitė žaidžia Gargždų „Bangos“ moterų komandoje, kuri pernai Lietuvos čempionate iškovojo bronzos medalius. 21-erių futbolininke pakvieti ginti Lietuvos moterų futbolo nacionalinės rinktinės garbę.

Tarp futbolo ir darbo policijoje klaipėdietė įžvelgia daug panašumų.

„Futbolas – komandinis žaidimas, žaidėjai vienas už kitą stoja mūru. Policijoje taip pat niekada nebūni vienas – patruliuoji poroje ir žinai, kad, patekus į sudėtingą, ar pavojingą situaciją, padėti visada atskubės kolegos“, – palygino L.Gedminaitė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *