2024 19 balandžio

„Atlanto“ futbolo klubo istorija, kone virtusi anekdotu

Klaipėdos „Atlanto“ futbolo komandos aistruoliai prisiminė dviejų metų senumo istoriją, nutikusią 2018-ųjų lapkričio 3-iąją. Tądien Klaipėdos „Atlantas“, vos alsavęs, dėl finansinių problemų vos užbaigęs sezoną, Vilniuje sužaidė lygiosiomis – 0:0 su „Žalgiriu“. Sostinės klubui namie prarasti du taškai kainavo čempionų titulą.

Tikros istorijos, virtusios kone anekdotu pradžia buvo tokia: „Atlanto“ žaidėjai buvo arti to, kad nebesitikėjo vykti į Vilnių. Tačiau atsiradus autobusiukui, nuspręsta važiuoti žaisti.

Kai visi buvo įsitikinę, kad „Atlantas“ bus sutriuškintas, įvyko stebuklas. „Žalgiris“ neįstengė įveikti uostamiesčio klubo, kuriam susitikimo baigtis buvo visiškai nesvarbi.

„Atlantui“ vadovavęs ir trenerio pareigas ėjęs Vacys Lekevičius per paskutiniąsias minutes siautė po techninę zoną. O baigiantis kovai jis pakėlė nuotaiką kone visiems.

88-ąją min. į aikštę buvo išleistas jaunasis Justas Vainikaitis. Praėjus šiek tiek laiko, „Atlanto“ patronas atsisuko į sėdėjusius ant komandos suoliuko ir paklausė:

– Koks to vaiko vardas?

– Justas, – atsakė jam nuo suoliuko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *