2024 27 liepos

Su FIFA rinktinės žvaigždėmis kausis ir keturi klaipėdiečiai

Tomas Danilevičius, Rimantas Žvingilas, Robertas Poškus, Saulius Mikalajūnas – keturi klaipėdiečiai, pakviesti atstovauti Lietuvos legendų rinktinei mače su FIFA legendų komanda.

Lietuvos rinktinei vadovaus trys žinomi buvę mūsų rinktinės treneriai – Benjaminas Zelkevičius, Algimantas Liubinskas ir portugalas Jose Couceiro.

Mačas, vyksiantis rugsėjo 30 dieną Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione, prasidės 17.30 val.

Rungtynes sudarys du kėliniai po 30 minučių. Prieš susitikimą ir per pertrauką žiūrovams nuotaiką kels muzikinė šou programa, kurioje dalyvaus žinomi Lietuvos atlikėjai ir grupės: Jovani, Justinas Jarutis, „The Roop“, „OG Version“, Remis Retro ir Jurijus Veklenka.

Kai kurie rinktinės futbolininkai rungtyniaus pasikartojančiais numeriais – tais, kuriais jie žaidė nacionalinėje rinktinėje.

Nors FIFA legendų komandos sudėtis jau didele dalimi aiški, paskutinėmis dienomis įvyko šiek tiek pasikeitimų.

Patvirtinta, kad futbolo sirgaliai Kaune išvys ir pasaulio čempioną, legendinį Italijos rinktinės futbolininką Fabio Cannavaro.

Per savo karjerą žaidėjas rungtyniavo tokiose komandose, kaip Turino „Juventus“, Madrido „Real“ bei kitose, 2006-aisiais buvo Italijos rinktinės, kuri tais metais laimėjo pasaulio futbolo čempionatą, kapitonu.

Po to čempionato F. Cannavaro laimėjo „Auksinį kamuolį“ ir iki pat dabar yra paskutinis gynėjas, kuris laimėjo šį titulą.

FIFA legendų gretose bus argentinietis Estebanas Cambiasso, Brazilijos futbolininkas Serginho bei prancūzias Vincentas Candela.

E. Cambiasso – žinomas Argentinos futbolininkas, geriausius karjeros metus praleidęs Milano „Inter“ klube.

Su Milano ekipa vidurio saugas penkis kartus tapo Italijos čempionu, keturis kartus laimėjo šalies taurę bei buvo dalimi kultinės komandos, kuri 2010-aisiais triumfavo ir Čempionų lygoje. Taip pat jis rungtyniavo ir Madrido „Real“ komandoje, su kuria 2003-aisiais laimėjo šalies čempionatą, o paskutinėje karjeros stadijoje su Pirėjo „Olympiakos“ dukart tapo ir Graikijos čempionu.

Serginho taip pat ilgametis kitos Milano komandos – „Milan“ futbolininkas.

Brazilas žaidė kairio krašto gynėjo ir krašto puolėjo pozicijose, o geriausius karjeros metus praleido būtent Milano komandoje.

Su ja jis tapo Italijos čempionu, dukart triumfavo Čempionų lygoje, o su Brazilijos rinktine 1999-aisiais laimėjo „Copa America“ čempionatą.

V. Candela – Prancūzijos žaidėjas, kovojęs gynėjo pozicijoje. Įsimintiniausiu karjeros metu žaidė „Roma“ komandoje, su kuria laimėjo Italijos čempionatą.

Jis keletą metų taip pat buvo nuolat kviečiamas ir į Prancūzijos rinktinę, su kuria tapo 1998-ųjų pasaulio bei 2000-ųjų Europos čempionu. Tad Kaune jis suvienys jėgas su kitais čempioniškų Prancūzijos komandų nariais Davidu Trezeguet, Christianu Karembeu bei Emmanueliu Petit.

Į Lietuvą taip pat atvyks ilgametis įvairių Italijos klubų futbolininkas iš Maroko Houssine Kharja, žinomas Brazilijos gynėjas Aldairas, 1994-aisiais su savo šalimi triumfavęs pasaulio futbolo čempionate.

Vartininkų grandį FIFA legendų komandoje du buvę žinomi Milano klubų vartininkai – Julio Cesaras ir Dida. Pastarasis daug metų gynė „Milan“ komandos garbę. J. Cesaras – ilgametis Milano „Inter“ ir Brazilijos rinktinės vartininkas. Su Milano klubu jis penkis kartus tapo Italijos čempionu, o 2010-aisiais – ir Čempionų lygos nugalėtoju.

Neišvengta ir netekčių – dėl įvairių priežasčių rungtynėse nedalyvaus Marco Materazzi, Javieras Mascherano ir Kolo Toure.

Legendų komandos treneriu bus buvęs žinomas Londono „Chelsea“ strategas Avramas Grantas.

Lietuvos futbolo legendų sąrašas šeštadienio rungtynėms su FIFA legendomis:

1. Paulius Grybauskas (V); 16. Ernestas Šetkus (V); 2. Georgas Freidgeimas; 3. Rolandas Džiaukštas; 3. Viačeslavas Sukristovas; 4. Tadas Kijanskas; 5. Andrius Skerla; 5. Arvydas Janonis; 6. Tomas Žvirgždauskas; 7. Deividas Česnauskis; 7. Stasys Danisevičius; 7. Stasys Baranauskas; 8. Edgaras Česnauskis; 8. Valdas Ivanauskas; 9. Tomas Danilevičius; 10. Tomas Ražanauskas; 10. Darvydas Šernas; 11. Edgaras Jankauskas; 11. Arminas Narbekovas; 14. Igoris Morinas; 15. Darius Maciulevičius; 17. Andrius Velička; 18. Gražvydas Mikulėnas; 19. Rimantas Žvingilas; 20. Ignas Dedura; 23. Marius Stankevičius; 24. Arūnas Klimavičius; 25. Algis Mackevičius; 30. Donatas Vencevičius; 32. Robertas Poškus; 51. Raimondas Žutautas; 73. Aurelijus  Skarbalius; 79. Mantas Savėnas; 88. Saulius Mikalajūnas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *