2024 27 liepos

A. Vaitkus apdovanojo Mero taurės moksleivių žaidynių laureatus

Vytauto Didžiojo gimnazijoje iškilmingai pagerbti 2022-2023 metų Mero taurės Klaipėdos moksleivių žaidynių, pasibaigusių pavasarį, prizininkai. Sportiškiausias uostamiesčio mokyklas pirmą kartą apdovanojo naujasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ir Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Daugiau nei dešimtyje sporto šakų varžėsi per keturis tūkstančius moksleivių iš 33 mokyklų.

A. Vaitkus pasidžiaugė, kad tūkstančiai jaunų klaipėdiečių laiką leidžia ne tik prie kompiuterio ar telefonų ekranų, bet ugdo savo kūną fiziškai, siekia būti stipriais žmonėmis.

„Sportas turi išskirtinę savybę, nes tie, kurie sportuoja ir siekia rezultatų, jie išmoksta siekti pergalių ir savo gyvenime. Treneriai, specialistai išugdo tą savybę. Niekada nepamiršiu savo kūno kultūros pamokos, visai netoli esančioje mokykloje – „Žemynos“ gimnazijoje, kai kūno kultūros mokytoja man, tuo metu aštuntokui, pakėlė šuolio į aukštį kartelę į 2 metrų aukštį ir sako: „šok“. O tuomet tą aukštį buvo įveikęs tik pasaulio čempionas. Žinoma, šokau, neperšokau, tačiau pamoka liko visam gyvenimui. Mokytoja sakė: „Jei tu niekada nepasikelsi sau kartelės į nerealų aukštį, tu niekada netobulėsi“, – savo patirtimi su moksleiviais pasidalijo A. Vaitkus.

Merui antrinusi R. Rumšienė pastebėjo, kad žaidynės turi labai gilias tradicijas – vyksta daugiau nei 30 metų.

„Žaidynių tikslas, kad kuo daugiau mokinių įsilietų į sportą, būtų fiziškai aktyvūs. Sportuojant įgyjama kompetencijų, kurios lydi visą gyvenimą. Tai – sąžiningos kovos, ryžto, užsispyrimo ir bendradarbiavimo“, – sakė Klaipėdos sporto vadovė.

Mero taurės sporto žaidynėse mokyklos buvo suskirstytos į tris grupes: pradinių mokyklų, progimnazijų ir gimnazijų.

Tarp pradinių mokyklų triumfavo „Gilijos“ mažieji vikruoliai, tarp progimnazijų neaplenkiami buvo „Verdenės“ moksleiviai, o vyriausių moksleivių ginčą laimėjo Vytauto Didžiojo gimnazijos sportininkai.

Renginio metu moksleiviams šventinę nuotaiką kėlė Juozo Karoso muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras (vadovas Mantas Ziba), Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos ansamblis „Vocalis“ (vadovė Erlanda Tverijonienė) ir akrobatinius triukus demonstravęs žinomas Lietuvos šuolininkas su kartimi Osvaldas Gedrimas.

2022-2023 metų Mero taurės Klaipėdos moksleivių žaidynių prizininkai

Klaipėdos pradinių mokyklų grupė:

1. „Gilijos“ pradinė mokykla – 39 taškai

2. „Smeltės“ progimnazija – 25 taškai

3. Martyno Mažvydo progimnazija – 18 taškų

Progimnazijų grupė:

1. „Verdenės“ progimnazija – 49 taškai

2. Gedminų progimnazija – 43 taškai

3. Simono Dacho progimnazija –42 taškai

Gimnazijų grupė:

1. Vytauto Didžiojo gimnazija – 43 taškai

2. „Vėtrungės“ gimnazija – 39 taškai

3. Klaipėdos licėjus – 35 taškai

Visus rezultatus ir mokyklų vietas rasite čia: https://saviraiskoscentras.lt/mero-taures-zaidynes/

Kamilės Linkevičiūtės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *