2024 27 liepos

Japonijoje klaipėdiečiams D. Mačiūtei ir M. Sasnauskui kata rungtyje joks varžovas nebaisus

Japonijos sostinėje Tokijuje savaitgalį vyks kas ketverius metus rengiamas labiausiai prestižinis kiokušin karatė renginys – 2023 metų pasaulio absoliutaus svorio grupės čempionatas. Jame pirmą kartą bus surengtos ir katos rungties varžybos, kuriose Lietuvai atstovausiantis sportininkų ketvertas tikisi pademonstruoti visus savo sugebėjimus ir siekti kuo aukštesnių vietų.

Lietuvos rinktinė jau beveik savaitę yra Japonijoje ir aklimatizuojasi Tekančios saulės šalies laiko zonoje.

Katos rungtyje mūsų šaliai atstovaus klaipėdiečiai Diana Mačiūtė ir Matas Sasnauskas bei Raminta Makackaitė iš Marijampolės ir kaunietis Tomas Zienius.

Lietuvos katos meistrų kvartete labiausiai tituluotos yra abi moterys.

Europos čempionė D. Mačiūtė pasaulio čempionato pirmajame etape (1/16 finalo) susitiks su Liudmila Ustiugova iš Kazachstano. Uostamiesčio „Okinavos“ klubo prezidentė pažymėjo, kad jos varžovė – daug titulų įvairiose sporto šakose susižėrusi sportininkė.

„KWU pasaulio čempionato nugalėtoja, gimnastė ir kūno rengybos čempionatų nugalėtoja. Daug titulų, bet ne ką mažiau esu pasiekusi ir aš, – pastebėjo D. Mačiūtė. – Dvikova bus tikrai įdomi. Mano svarbiausias tikslas pasaulio čempionate – pademonstruoti katą taip, kaip darau tai namuose. Tvirtai, ramiai ir pasimėgaujant.“

Antrajame etape šios poros laimėtojos lauks rumunės Oanos Pavel ir japonės Asukos Taniguchi poros nugalėtoja.

Tuo metu daugkartinė Europos vicečempionė R. Makackaitė gali jau pirmojoje savo kovoje aštuntfinalyje susidurti su šeimininkų atstove. Tai gali būti Emi Shoguchi, jei pirmajame pasaulio čempionato etape ji nugalės Angelą Marshall iš Naujosios Zelandijos.

Šių metų Europos vicečempionas M. Sasnauskas aštuntfinalyje taip pat susitiks su Japonijos arba Naujosios Zelandijos atstovu. Klaipėdiečio varžovas paaiškės Virgi Troy ir Raito Suzuki akistatoje.

„Manau, teks susitikti su japonu R. Suzuki, – teigė D. Mačiūtės auklėtinis. – Pasaulio čempionate stengsiuosi pademonstruoti savo įdėtą darbą ir geriausią savęs versiją.“

T. Zienius pirmajame pasaulio čempionato etape susitiks su Šiaurės Amerikos atstovu – Michaeliu Perrone iš Kanados.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *