2024 29 balandžio

Klaipėdiečio šuolis į pajėgiausią Kanados lygą

Dviem pergalėmis Kvebeko jaunimo ledo ritulio lygos (QMJHL) čempionate debiutavo  Kirilas Jevstignejevas.

Pajėgiausioje Kanados jaunimo lygoje žaidžiančios Bo-Komo „Baie-Comeau Drakkar“ komandos garbę ginti pradėjęs 17-metis klaipėdietis su naujaisiais draugais pirmajame ture 5:4 (po pratęsimo) palaužė Šikutimio „Chicoutimi Sagueneens“ ekipą, antrajame 5:3 pranoko Kvebeko „Quebec Remparts“ klubą.

Kol kas apie „Klaipėdos Baltijos“ ledo ritulio mokyklos auklėtinio didesnį indėlį pergalėse anksti kalbėti, mat QMJHL laikoma viena iš stipriausių jaunimo lygų visame pasaulyje. Šiuo metu galingiausioje planetoje – Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) žaidžia per 80 buvusių QMJHL lygos auklėtinių.

Garsių žaidėjų savo gretose yra turėjusi ir pati „Baie-Comeau Drakkar“ komanda. Vien šį tarpsezonį iš jos į NHL klubus iškeliavo keturi vyrukai, o prieš tai „drakare“ irklavo Marcas-Andre Bergeronas, Jeanas-Francois Jacquesas, Yanickas Lehoux ir vis dar karjerą NHL tęsiantys Davidas Savardas bei Nicolas Meloche.

K. Jevstignejevas tapo antruoju Lietuvos ledo ritulio mokyklos ugdytiniu, žaidžiančiu QMJHL pirmenybėse.

Praėjusiais metais šioje lygoje rungtyniavo Markas Samėnas. Lietuvoje gimęs ledo ritulininkas, vėliau išvyko gyventi į Švediją ir nusprendė ginti šios šalies rinktinės spalvas.

QMJHL čempionate kovoja 18 komandų, suskirstytų į dvi asociacijas, keturis divizionus. „Baie-Comeau Drakkar“ kartu su dar trimis ekipomis („Chicoutimi Sagueneens“, „Quebec Remparts“, „Rimouski Oceanic“) yra Rytų asociacijos Rytų divizione.

Iki šiol buvęs Audriaus Kanclerio auklėtinis žaidė aukščiausiose JAV lygose, o pavasarį vedė Lietuvos jaunių rinktinę į priekį pasaulio čempionate. Pelnęs 5 įvarčius, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus, K. Jevstignejevas padėjo rinktinei iškovoti aukso medalius.

„Kirilo šuolis sportinėje karjeroje, gali būti pavyzdžiu, stimulu kitiems mažiems klaipėdiečiams kuo daugiau treniruotis ir siekti užsibrėžto tikslo“, – teigė ledo ritulininko mama Olga Jevstignejeva.

Su auklėtiniu ryšių neprarandantis treneris A. Kancleris, neslepia džiaugsmo dėl puikiai besiklostančios K. Jevstignejevo karjeros.

„Tai tik pradžia – neapsiribok šia aukštuma. Toliau intensyviai treniruokis ir kilk aukštyn“, – kartas po karto Kirilą paragina „Klaipėdos Baltijos“ ledo ritulio mokyklos vadovas.

Ledo ritulininkas supranta, kad tai tik tarpinė stotelė žengiant sportiniu keliu.

„Ir toliau treniruotėse bei varžybose atiduosiu jėgas šimtu procentu“, – treneriui pažadėjo klaipėdietis, įsikūręs Kvebeko provincijoje, kurioje oficiali kalba yra tik prancūzų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *