2024 19 balandžio

Jungtinė Elektrėnų ir Klaipėdos komanda jėgų turėjo dviem kėliniams

Sostinėje vyko Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės tarp Vilniaus „Hockey punks“ ir jungtinės Elektrėnų ir Klaipėdos komandos „Energija hockey-Klaipėda“ – 8:4 (2:2; 2:1; 4:0).

Jungtinė komanda jau pirmosios atakos metu taikliai atakavo šeimininkų vartus. 18 sek. pasižymėjo klaipėdietis Anatolijus Sedura. 3 min. 56 sek. rezultatą padvigubino elektrėniškis Dominykas Škadauskas.

Du įvarčiai įsiutino vilniečius. Jie perėmė iniciatyvą ir ėmė nuolat grasinti „Energijos hockey-Klaipėdos“ vartams. Įspūdingai tvirtovę per visas rungtynes gynęs Maksimas Ponomarenka, atrėmė daugybę vilniečių metimų. Tačiau iki pirmosios pertraukos ir jis du kartus kapituliavo. 6 min. Jauniui Jasinevičiui pavyko sušvelninti skirtumą, o 18 min. Maurui Baltrukoniui – išlyginti rezultatą – 2:2.

Antrojo kėlinio pradžia buvo panaši į pirmojo. 23-iąją min. (22 min. 20 sek.) A.Sedura vėl išvedė jungtines pajėgas į priekį – 3:2. Vilniečiai, užgulę svečių vartus, ne tik išlygino rezultatą (25 min. Povilas Verenis), bet ir persvėrė jį. 30-ąją min. taikliai atakavo M.Baltrukonis.

„Pankai“ visiškai perėmė iniciatyvą ir skirtumas jų naudai galėjo siekti ne vieną, o kokius 4-6 įvarčius. Stebuklus demonstravo „Energijos hockey-Klaipėdos“ vartininkas M.Ponomarenka, buvęs tvirtesniu nei Berlyno siena.

Antrajame kėlinyje nervai kaito – ne kartą ledo ritulininkai buvo surėmę ragus, mankštino kumščius. Tačiau iki masinių kautynių nebuvo nueita.

Po 40 min. „Hockey punks“ pirmavo 4:3.

Du kėlinius vykusi atkakli kova, išsikvėpė trečiajame. „Nusėdo“ energetikų baterijos, dingo jūrininkų entuziazmas. Paskutiniame kėlinyje jungtinės pajėgos tik atsimušinėjo. Tačiau keturių įvarčių neišvengė. 21-ąją min. bulitą (baudinį) realizavo Martynas Šlikas, tą pačią minutę rezultatą padidino Martynas Miliūnas, vėliau du įvarčius pelnė Aleksejus Kuveka (47 min.) ir Šarūnas Kuliešius (52 min.).

Po keturių rungtynių „Energija hockey-Klaipėda“ neturi nieko – 0 taškų.

Sekmadienį į Klaipėdą atvyksta Kauno „Baltų ainiai“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *