2024 19 balandžio

L.Beliausko karjera kyla lyg ant mielių

Laurynas Beliauskas uostamiesčio „Neptūne“ penkerius metus buvo antraeiliu žaidėju.

192 cm klaipėdietis krepšininkas ėmė virsti į kitokį L.Beliauską, kai atsisveikino su gimtuoju miestu. Pakviestas į Kėdainių „Nevėžį“, jis jame tapo lyderiu. Toliau – kaip pasakoje. Atakuojantis gynėjas sulaukė Ispanijos aukščiausioje lygoje (ACB) žaidžiančio Santjago de Kompostelos „Obradoiro“ klubo pasiūlymo.

Dabar Ispanijos šiaurės vakaruose esančiame 100 tūkst. gyventojų mieste, kur susiveda garsieji piligrimų keliai, jis yra vienas svarbiausių Ispanijos lygoje šurmulį keliančios ekipos vedlių.

L.Beliauskas kartu su kitu Laurynu – Biručiu yra du iš trijų rezultatyviausių „Obradoiro“ žaidėjų, po sėkmingos sezono pradžios padėjusių komandai pakilti ten, kur ji dar nebuvo.

Internetinis portalas „15min“ pakalbino klaipėdietį.

– Ar klube jūsų nepainioja, kai abu esate Laurynai?

– Mane dažniau vadina Laury, o jį – Biru. Buvo tarsi susitarimas – kadangi atvykau pirmas, mane vadins vardu, o jį – sutrumpinta pavarde. Iš tiesų pasitaiko painiavos, nes du lietuviai, abu Laurynai ir abiejų pavardės prasideda ta pačia raide. Užsieniečiams keblu. Pasitaiko ir atvirkščiai – mane pavadina pavarde, o jį – vardu. Susimaišo.

– Iki šiol Santjago de Kompostelos komandos aukščiausias pasiekimas ACB buvo aštuntoji vieta, jūs dabar esate laimėję 5 mačus iš 9 ir esate septinti – kas lėmė solidų startą?

– Geras pasirengimas. Susirinkome dar rugpjūtį, ilgai ruošėmės. Ačiū dievui, neturėjome jokių problemų dėl viruso ir galėjome treniruotis kartu. Ilgas darbas ir susižaidimas padėjo gerai pradėti sezoną.

– Savo žaidimu turbūt irgi patenkintas – pelnai po 10,6 taško, esi trečias pagal rezultatyvumą komandoje?

– Kai atvykau į komandą praėjusio sezono viduryje, iš pradžių buvo sunku įsitvirtinti – parungtyniavau tik mėnesį laiko. Dabar mano tikslas buvo įsitvirtinti komandoje ir tapti solidžiu žaidėju. Manau, kad sekasi visai neprastai, kiek girdėjau, patenkinu trenerio lūkesčius. Stengsiuosi toliau tiek dirbti.

– Kaip jautiesi kopdamas tokiais stačiais laiptais, kai išėjęs iš „Neptūno“ daireisi į Nacionalinę krepšinio lygą, žaidei „Nevėžyje“, o dabar jau solidžiai rungtyniauji Ispanijos lygoje?

– Iš tiesų pastarieji metai buvo įdomūs. Buvo labai daug naujovių, pats supratau, koks esu žaidėjas, supratau savo stiprybes. „Neptūne“ buvau nei stipriai išreikštas įžaidėjas, nei metikas. Su kiekviena diena vis labiau atrandu savo žaidimą ir stengiuosi tapti solidesniu žaidėju.

– Stipri sezono pradžia padėjo atkreipti į save Barselonoje dirbančio Lietuvos rinktinės trenerio Dariaus Maskoliūno dėmesį (L.Beliauskas yra įtrauktas į išplėstinį kandidatų sąrašą lapkričio pabaigoje numatytoms Europos čempionato atrankos rungtynėms) – kaip vertini savo galimybes patekti į nacionalinę komandą?

– Tas dėmesys nustebino. Šie metai pilni pokyčių, nesitikėjau, kad taip greitai karjera gali pakilti. Tiesiog malonu, kad mane pradeda pastebėti, kad sulaukiu įvertinimo. Pernelyg nesuku galvos, ar paims, ar ne. Tiesiog man smagu būti įvertintam.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *